02.03.2010. / 07:34

Autor: Hina

Ejup Ganić ostaje u pritvoru: Sud odbio jamčevinu bivšem članu Predsjedništva BiH

Ganić je uhićen u na temelju zahtjeva Republike Srbije za njegovim izručenjem ovoj zemlji zbog navodnih ratnih zločina na početku rata u BiH

Ejup GanićEjup GanićRatnom članu BiH Predsjedništva Ejupu Ganiću, koji je u ponedjeljak uhićen u Londonu, odbijen je zahtjev za jamčevinu, objavio je Scotland Yard.

Ganiću je određen pritvor a pred sudom se mora ponovno pojaviti 29. ožujka, dodao je isti izvor. Britansko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je uhićenje ali je odbilo komentirati slučaj.

Ganić je uhićen u na temelju zahtjeva Republike Srbije za njegovim izručenjem ovoj zemlji zbog navodnih ratnih zločina na početku rata u BiH.

Interpol je na zahtjev srbijanskoga državnog odvjetništva početkom 2009. raspisao tjeralicu za Ganićem, kojega srbijansko pravosuđe tereti da je zajedno s drugim bivšim članom ratnoga vrha BiH Stjepanom Kljujićem zapovjedio da se 3. svibnja 1992. napadne kolona bivše JNA u središtu Sarajeva.

U obračunu koji je uslijedio više pripadnika JNA je poginulo i ranjeno, a nekoliko desetaka ih je zarobljeno te potom razmijenjeno.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika