02.03.2010. / 15:54

Autor: Nacionalova redakcija

U padu aviona sa humanitarnom pomoći u Čileu poginulo šestoro putnika

Uprava zračne luke u Santiagu je izvijestila kako se radi na što bržoj normalizaciji prometa u suradnji s internacionalnom policijom, carinom i zračnim kompanijama. Postavljeni su šatori gdje će putnici obaviti check-in kao a osigurani su i ostali potrebni sadržaji.

Avion s humanitarnom pomoći srušio se u Čileu. Šestero poginulih, pripadnici vojnih snaga i profesori Sveučilišta u San Sebastijanu u razrušenoj čileanskoj pokrajini su trebali procijeniti stanje i donijeti humanitarnu pomoć. Još uvijek je nepoznat uzrok pada zrakoplova Piper PA-31 čiji je pilot bio dekan Fakulteta inženjerstav i tehnologije Marcelo Ruiz Pérez.

Uprava civilnog zrakoplovstva (DGAC) potvrdila je polijetanje aviona nešto poslije podneva po lokalnom vremenu s aerodroma u Tobalabi, gradu na sjevernom dijelu pokrajine. U trenutku kada je zrakoplov bio u blizini Toméa, kontrolni toranj je izgubio kontakt s posadom.

Predsjednik Nezavisne demokratske unije (UDI), Juan Antonio Coloma izrazio je sućut obiteljima stradalih i nazvao ih "najsvjetlijim pripadnicima" stranke čiji su bili članovi. Veliku tugu osjeća i zbog gubitka intelektualaca i humanitaraca sa sveučilišta koje je osobno poznavao, prenosi čileanski list La nacion.

I dok zemlja broji žrtve potresa i traga za nestalima, zrakoplov s humanitarnom pomoći u skloništa je donio nove tragične vijesti umjesto prijeko potrebne pomoći.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika