04.03.2010. / 09:23

Autor: Hina

Sindikalisti opkolili ministarstvo financija u Ateni

Pod pritiskom Europske komisije i tržišta, grčka socijalistička vlada je najavila novi paket izvanrednih mjera koje bi trebale biti iznimno oštre, među kojima je povećanje poreza i smanjenje plaća

Foto: ReutersFoto: ReutersTri stotine članova sindikata grčkih komunista (Pame) opkolilo je zgradu ministarstva financija u Ateni, prosvjedujući na taj način protiv oštrih mjera, koje je, nastojeći se suočiti s velikom krizom u zemlji najavila vlada, izvijestila je policija.

Sindikalisti su onemogućili ulazak u zgradu zaposlencima ministarstva. Pame, koja djeluje u sklopu grčke Komunističke partije (KKE) i manja radikalna ljevičarska stranka Syrizy sutra navečer organizirat će u glavnome grčkom gradu veliki prosvjed protiv vladinih mjera.

Pod pritiskom Europske komisije i tržišta, grčka socijalistička vlada je najavila novi paket izvanrednih mjera koje bi trebale biti iznimno oštre, među kojima je povećanje poreza i smanjenje plaća. I sindikat visokih dužnosnika Adedy predviđa 16. ožujka održati 24-satni štrajk, treći od početka godine, izražavajući nezadovoljstvo protiv oštrih vladinih mjera.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika