04.03.2010. / 12:55

Autor: Nacionalova redakcija

Peticija protiv Pape: Britanci ne žele posjet Benedikta XVI.

Britanska javnosti strepi od otvaranja kontroverznih pitanja homoseksualnih prava, pobačaja , kontracepcije, istraživanje matičnih stanica i mnogih drugih s Katoličkom crkvom. Posjet predstavlja veliku priliku ali i opasnost,pišu londonski dnevnici

Papa Benedikt XVIPapa Benedikt XVIBritanci su predali peticiju vladi u kojoj se protive dolasku pape Benedikta XVI u službeni posjet Engleskoj i Škotskoj.

Premijer Gordon Brown je početkom prošle godine pozvao papu u posjetu Birminghamu gdje je planirana svečanost povodom beatifikacije kardinala Johna Newmana. Time je izazvao reakciju Nacionalnog sekularnog društva koje je započelo skupljati potpise protivnika iskorištavanja novca poreznih obveznika na dolazak Pape.

"Mi, potpisnici peticije molimo premijera da zamoli Katoličku crkvu da plati posjet Pape Velikoj Britaniji i tako olakša državni budžet za 20 milijuna funti. Prihvaćamo pravo Pape da posjeti svoje sljedbenike u Velikoj Britaniji ali smatramo da je ispravnije uložiti javni novac u škole, bolnice i socijalne službe čiji će prihodi biti znatno smanjeni, " stoji u peticiji sa za sada 28 000 potpisa.

Kontroverzne teme

Osim financiranja posjeta novinar Robert Pigott koji već duže vrijeme prati religijske teme, s predstavnicima Katoličke crkve radi na poboljšanju slanja poruke vjernicima ali i javnosti koja strepi od otvaranja kontroverznih pitanja homoseksualnih prava, pobačaja, kontracepcije, istraživanja matičnih stanica i mnogih drugih.

"Posjet predstavlja veliku priliku ali i opasnost," rekao je Pigott za BBC.

Detalji o putu još se očekuju, a dužnosnici iz Vatikana potvrđuju da će najvjerojatnije posjet biti zakazan za rujan.

Vezane vijesti

Saudijke žele voziti

Saudijke žele voziti

Saudijke su u srijedu, na godišnjicu početka kampanje, stavile na internet peticiju namijenjenu kralju Abdalahu kojom traže da se ženama dopusti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika