08.03.2010. / 08:27

Autor: Martina Čizmić

Bavčar zbog dugova prodaje Drogu Kolinsku

Za sada ni jedan potencijalni strateški partner nije iskazao zanimanje za kupovinom Droge Kolinske, a kao potencijalni kupci najčešće se spominju privatni investicijski fondovi

Igor BavčarIgor BavčarMilijunski dugovi koje je Istrabenz i njegov većinski vlasnik Igor Bavčar tijekom proteklih godina prikupio, a koje nema s čime otplatiti, natjerali su ga da počne prodavati tvrtke iz njegovog portfelja.

Iako su analitičari smatrali kako će Bavčar prodati cijeli Istrabenz i tako se riješiti 100 milijuna eura dugova, posrnuli je slovenski tajkun odlučio prodati samo neke tvrtke.

Prodaju Droge Kolinske najavio je još u studenome 2008. godine no službena prodaja nikada nije bila proglašena. Prema informacijama s kojima raspolažu slovenske Finance, čini se kako je sada kucnuo čas za novog vlasnika.

Za sada zainteresirani samo fondovi

Službeno, Drogu prodaje francuska banka BNP Paribas, ali uz blagoslov Bavčara, koji je navodno nalog za prodaju dao još prije više od šest mjeseci.

Za sada ni jedan potencijalni strateški partner nije iskazao zanimanje za kupovinom Droge Kolinske, a kao potencijalni kupci najčešće se spominju privatni investicijski fondovi.

Podsjetimo, Droga Kolinska je prije dvije godine, kada je upala u financijske probleme počela sa rasprodajom svojih robnih marki. Tako je Podravka 2008. kupila Čoko i Čokolešnik, a Žito program čajeva 1001 Cvet, rižu Zlato polje te začine Maestro.

No, osim Droge Kolinske, Istrabenz prodaje i Grand hotel Adriatic u Opatiji te Kempinski Palace u Portorožu.
Rok za predaju ponuda istekao je prošlog tjedna, a o pristiglim ponudama Istrabenz će javnost obavjestiti sredinom ovoga tjedna.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika