08.03.2010. / 17:13

Autor: Andrea Belin

7 provjerenih metoda za uklanjanje celulita

S obzirom da su anticelulitni tretmani u kozmetičkim salonima poprilično skupi, donosimo nekoliko jednostavnih metoda uklanjanja neželjene narančine kore koje možete prakticirati kod kuće i na radnom mjestu

Prije svega obratite pažnju na prehranuPrije svega obratite pažnju na prehranuCelulit je jedan od najvećih problema s kojim se bore pripadnice nježnijeg spola, a mnoge još uvijek žive u uvjerenju da je genetika glavni krivac njegova postojanja.

Ukoliko i vi još uvijek smatrate da je uklanjanje neželjene "narančine kore" nemoguća misija, vrijeme je da isprobate nove metode koje garantiraju uspjeh!

1. Stručnjaci tvrde da je stres jedan od glavnih uzročnika nastajanja celulita pa za početak se pokušajte opustiti.

Provodite više vremena u prirodi, a ne bi bilo loše da si jedanput tjedno priuštite masažu tijela.

2. Žeđ gasite običnom vodom. Osim što ćete organizam osloboditi od štetnih tvari, neželjena "narančina kora" će postepeno nestajati. Osim toga konzumaciju kave i alkohola svedite na minimum.

3. Povećajte konzumaciju voća i povrća koje obiluje vitaminom C.

4. Prestanite konzumirati masne namirnice i hranu bogatu proteinima životinjskog podrijetla. Pojačajte unos ribe i ribljih proizvoda.

5. Želite li zauvijek ukloniti celulit, svakodnevna fizička aktivnost ne smije izostati. Ne zaboravite da neke vježbe možete izvoditi kod kuće pred televizorom dok gledate svoju omiljenu seriju.

6. Ukoliko smatrate da je anticelulitna krema najbolji saveznik u borbi protiv celulita, obratite pažnju da ju nanosite nakon tuširanja te preko nje stavite kuhinjsku foliju.

7. Izbjegavajte prezačinjenu hranu jer zna se da je, primjerice sol jedan od najvećih uzročnika nastanka celulita.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika