09.03.2010. / 18:05

Autor: Martina Čizmić

Video: Appleov iPad dobio ozbiljnu konkurenciju u Microsoftovom Courieru

Za sada je najavljeno da bi se Courier u prodaji mogao naći krajem godine, ali nije poznato po kojoj cijeni

Microsoft CourierMicrosoft CourierNakon što je Apple predstavio svoj iPad, bilo je za očekivati da će i druge informatičke tvrtke krenuti u istome smjeru. Tako su na internetu procurile nove fotografije Microsoftovog Couriera.

Tablet i e-book čitač iz Microsoftove radionice, za razliku od iPada ima dva ekrana i prema prvim informacijama biti će tanji i lakši. Prema nekim informacijama trebao bi težiti oko pola kilograma i biti debeo tek oko 2,5 centimetra kada je sklopljen. Također, njegovi ekrani trebali bi biti veličine 12x17 centimetara, što ga čini nešto manjim od iPada.

Umjesto prvotno najavljenih Windows 7, prema trenutno dostupnim informacijama Courier će koristiti sustav Tegra 2. Isti se operativni sustav koristi i na Zuneu, Pinku i Windows Mobile 7 Series telefonima.

Korisničko sučelje orijentirano je na ekran osjetljiv na dodir, a korisnik će ga moći koristiti za pisanje i crtanje zahvaljujući ugrađenom programu za prepoznavanje rukopisa. Biti će moguće i sve što je zapisano na Courieru prenijeti na internet u obliku u kojem je zapisano na samom uređaju.

Prema još ne potvrđenim informacijama, uređaj bi trebao biti opremljen i ugrađenom web kamerom te priključkom za slušalice kako bi se na njemu mogli gledati i slušati multimedijski zapisi.

No, Courier će se moći koristiti i kao čitač elektronskih knjiga.

Za sada je najavljeno da bi se Courier u prodaji mogao naći krajem godine, ali nije poznato po kojoj cijeni.

Vezane vijesti

U 3 dana prodano 3 milijuna novih iPadova

U 3 dana prodano 3 milijuna novih iPadova

Ludilo zvano 'iPad' ponovno je zahvatilo ne samo SAD nego cijeli svijet. Nakon što su stotine kampirale pred Appleovim trgovinama ne bi li upravo oni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika