11.03.2010. / 17:34

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Prijatelj: Optužbe na moj i Jelinčičev račun usmjerene su protiv SNS-a

Jelinčič, kojemu je policija zaplijenila dva računala i dokumente za koje sumnja da bi mogli dokazati da je upleten u političku korupciju, sve to niječe i tvrdi da je razgovor o političkoj potpori u zamjenu za druge političke usluge u prirodi posla političara

Srečko Prijatelj (Foto:Slovenski parlament)Srečko Prijatelj (Foto:Slovenski parlament)Posljednja u nizu političkih afera koje potresaju Sloveniju stajala je stolice jednog ministra u vladi Boruta Pahora, a prema svemu sudeći mogla bi i ozbiljno naštetiti kredibilitetu najveće oporbene stranke Slovenske nacionalne stranke.

Naime, zastupnik SNS-a Srečko Prijatelj osumnjičen je za ucjenu i prijetnju oružjem te političku korupciju, a nakon četverosatnog ispitivanja pred istražnim sucem pušten je kući.

Prijatelj je novinarima nakon ispitivanja rekao da su optužbe na njegov račun iskonstruirane, te da se tako pokušava naškoditi Slovenskoj nacionalnoj stranci.

Dodao je da je 323.000 eura koje mu je policija zaplijenila u utorak prilikom uhićenja ne potječe od ucjene ni mita, nego da je riječ o naplaćenom dugu.

Policija je u utorak, ne otkrivajući Prijateljev identitet, navela da je uhićen zbog ucjene nakon duljih prijetnji oružjem čovjeku koji mu je predao spomenuti novac.

Mediji navode da je riječ o poslovnom partneru Prijateljeve supruge koja je suvlasnica agencije za nekretnine. Agencija je otkupljivala zemljišta blizu Sežane za terminal luke Koper.

O tim poslovima bivše uprave Luke Koper vodi se istraga zbog sumnji da je tvrtka oštećena za visoke iznose prilikom preprodaje zemljišta i u obliku visokih provizija agentima za nekretnine jer je za zemljište isplaćeno 20 milijuna eura.

Zbog sumnji da se s Prijateljem i predsjednikom SNS-a Zmagom Jelinčičem dogovarao o dodjeli državnog zemljišta za Aeronautički muzej, u srijedu je neopozivu ostavku dao ministar poljoprivrede Milan Pogačnik.

Jelinčič, kojemu je policija zaplijenila dva računala i dokumente za koje sumnja da bi mogli dokazati da je upleten u političku korupciju, sve to niječe i tvrdi da je razgovor o političkoj potpori u zamjenu za druge političke usluge u prirodi posla političara.

Vezane vijesti

Nikolić želi najbolje moguće odnose sa susjedima

Nikolić želi najbolje moguće odnose sa susjedima

Izabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić želi najbolje moguće odnose sa susjednim zemljama, izjavio je u nedjelju dužnosnik Srpske napredne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika