11.03.2010. / 18:29

Autor: Nacionalova redakcija

Američki Jozef Fritzl: Ocu sude jer je godiama silovao i zlostavljao kćeri

Više od jednog desetljeća otac je sustavno silovao, mučio i tukao svoje maloljetne kćeri, koje su mu rodile ukupno šestero djece. Supruga je znala za sve to, a kaže da je to radio jer je vjerovao da se bliži sudnji dan.

Oca monstruma očekuje pet suđenjaOca monstruma očekuje pet suđenjaU Patersonu u američkoj saveznoj državi New Jersey započinje suđenje ocu monstrumu koji je više od deset godina silovao svoje kćere, a koje su mu rodile ukupno šestero djece, donosi Večernji list.

Američkog Fritzla, kako ga mediji nazivaju, čeka peterostruko suđenje, po jedno za svaku silovanu kćer. Slučaj je podsjetio svijet na Jozefa Fritzla, Austrijanca koji je više od dva desetljeća držao zatočenom svoju kćer i napravio joj sedmero djece. Iako su se odvijali na različitim kontinetima, ova dva slučaja uvelike nalikuju jedan drugome.

Horor je trajao od 1985. do 2002. godine

Zlostavljanje je počelo kada su one bile u ranoj adolescenciji, a osim silovanja otac je djecu redovito mučio i tukao daskama. Sve je to radio, tvrdi njegova supruga, jer je vjerovao da dolazi sudnji dan i da će jedino on i njegovi potomci preživjeti, pa se trudio imati ih što više. Majka također kaže da nije isprva uvidjela kako njen suprug zlostavlja djecu, a kad je to shvatila bila je prestrašena i zato nije reagirala. Danas se kaje zbog toga.

Tijekom desetljeća zlostavljanja obitelj se čak jednom i preselila u drugu državu ne bi li na tako izbjegli socijalnu službu. Cijela obitelj, a posebno djeca, je živjela izolirano, a kćerke su svoju djecu rađale kod kuće da ne bi netko nešto posumnjao. Rođena djeca nisu nigdje registrirana, a kamoli školovana i obrazovana.
Iako je godinama uspješno prikrivao obiteljski zločin, socijalni radnici ipak su uspjeli prikupiti dokaze protiv izopačenog oca i privesti ga licu pravde.

Vezane vijesti

'CIA-ini snagatori zlostavljali su mog klijenta'

'CIA-ini snagatori zlostavljali su mog klijenta'

Pentagon je objavio izjave sa saslušanja o 11. rujnu koje su u subotu u Guantanamu bile cenzurirane za vrijeme govora jer su se ticale mučenja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika