13.03.2010. / 11:44

Autor: Hina

U Srbiji uhićeno 9 osoba osumnjičenih za ratne zločine na Kosovu

Ovaj predmet dio je opsežne akcije tužiteljstva, vezane uz događaje na Kosovu u kojima je ubijeno više od 200 civila, navodi se u priopćenju

Osumnjičeni su privedeni zbog ubojstva 41 osobe na KosovuOsumnjičeni su privedeni zbog ubojstva 41 osobe na KosovuPo nalogu Tužiteljstva za ratne zločine, srbijanska policija privela je devet osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin u selu Ćuška kod Peći na Kosovu 14. svibnja 1999. godine, objavilo je u subotu to tužiteljstvo.

Zahtjev za provođenje istrage protiv 26 pripadnika paravojne formacije "Šakali" i pripadnika Teritorijalne obrane i rezervnog sastava policije to tužiteljstvo podnijelo je istražnom sucu Vijeća za ratne zločine Višeg suda u Beogradu zbog osnovane sumnje da su 14. svibnja 1999. godine ubili 41 osobu u selu Ćuška, na teritoriji općine Peć na Kosovu (KiM), čime su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Policija je privela devet dostupnih osoba, koje su izvedene pred istražnog suca, a tužiteljstvo je predložilo da svim osumnjičenima bude određen pritvor.

Oni se terete da su poduzimali oružane napade i pojedinačne čine nasilja kao i prijetnje nasiljem, ubojstva, uništavanje civilne imovine, pljačke te otimanje osobne imovine u namjeri stjecanja osobne imovinske koristi i s glavnim ciljem širenja straha među albanskim civilima kako bi ih primorali da napuste mjesta svog prebivališta i presele se u Republiku Albaniju.

Ovaj predmet dio je opsežne akcije tužiteljstva, vezane uz događaje na Kosovu u kojima je ubijeno više od 200 civila, navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
13/10/09

branimir, 13.03.10. 13:47

Baš me zanima je li to zabilježio i Hagu javio Savo Štrbac- haški povjerenik.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika