15.03.2010. / 15:25

Autor: Hina

U Italiji uhićeno 19 bliskih suradnika šefa Cosa Nostre Messine Denara

"Obruč se steže oko najvećeg mafijaškog šefa u bijegu i optimističan sam glede njegova skorog uhićenja (Messine Denara)", sa zadovoljstvom je komentirao ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni

Šef Cosa Nostre, sicilijanske mafije, Matteo Messina DenaroŠef Cosa Nostre, sicilijanske mafije, Matteo Messina DenaroTalijanske vlasti su u ponedjeljak objavile da su uhitile devetnaestero bliskih suradnika šefa Cosa Nostre, sicilijanske mafije, Mattea Messine Denara, među kojima i njegova brata koji je nedavno izašao iz zatvora, pod optužbom da su mu pomagali u bijegu, napose prenoseći njegove naredbe podređenima.

"Obruč se steže oko najvećeg mafijaškog šefa u bijegu i optimističan sam glede njegova skorog uhićenja (Messine Denara)", sa zadovoljstvom je komentirao ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni.

Devetnaestero uhićenih optuženo je za zločinačko udruživanje, nezakoniti prijenos imovine i vrijednosnica te za iznudu, pišu talijanska glasila.

U operaciji pod nazivom Golem 2, četrdeset pretresa je obavljeno na Siciliji, u okruzima Trapaniju, Palermu i Caltanisetti, ali i u središtu i na sjeveru zemlje, na području Milana, Torina, Coma, Imperije, Lucce i Sienne.

Istraga je pokazala da se mafijaški šef Messina Denaro često oslanjao na suradnike koji nikada nisu kažnjavani kako bi organizirali njegov bijeg pred policijom i obiteljske poslove.

U operaciji Golem 2 uhićen je i mafijaški doajen u Trapaniju, odakle potječe Messina Denaro, osamdesetododišnjak Antonino Marotta.

Vezane vijesti

Akcija protiv La 'Ndranghete: 40 uhićenih u operaciji na kalabrijsku mafiju

Akcija protiv La 'Ndranghete: 40 uhićenih u operaciji na kalabrijsku mafiju

Talijanska policija krenula je u srijedu ujutro u operaciju protiv klana kalabrijske mafije - la 'Ndrangheta - u Rosarnu, uhitivši 40 osoba uz… Više

Komentari

registracija
10/1/10

crnogorac, 16.03.10. 07:52

Nasa braca preko mora.............


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika