16.11.2009. / 07:08

Autor: Hina

U Italiji uhićen drugi čovjek sicilijanske mafije

Ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni je izrazio zadovoljstvo tih uhićenjem, jednim od najtežih udaraca mafijaškim organizacijama posljednjih godina budući da je Raccuglia bio drugi čovjek Cosa nostre

Domenico Raccuglia (Foto:Reuters)Domenico Raccuglia (Foto:Reuters)Drugi čovjek sicilijanske mafije Cosa nostre, osuđen među ostalima i zbog otmice i ubojstva mladića, uhićen je u nedjelju navečer u području Trapanija na Siciliji, objavila je policija.

Domenico Raccuglia (45) je bio tražen 15 godina zbog zločinačkog udruživanja i bio je jedan od najopasnijih bjegunaca Italije, precizira talijanska agencija Ansa.

Tri puta doživotna kazna

Ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni je izrazio zadovoljstvo tih uhićenjem, jednim od najtežih udaraca mafijaškim organizacijama posljednjih godina budući da je Raccuglia bio drugi čovjek Cosa nostre.

Tri puta je bio osuđen na doživotni zatvor, posebice zbog ubojstva jednog djeteta, i na 20 godina zbog pokušaja ubojstva.

Bio je upleten i u aferu otmice 14 godišnjeg dječaka, sina mafijaškog pokajnika. Nakon dvije godine dječak je ubijen a njegovo tijelo bačeno u kiselinu.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika