18.03.2010. / 18:00

Autor: Hina

Inzko za lipanj najavio zatvaranje područnog ureda Visokog predstavnika u Mostaru

Inzko je pojasnio da zatvaranje mostarskog ureda međutim ne znači transformaciju Ureda visokog predstavnika, kojemu je na čelu, u ured posebnog predstavnika Europske unije u BiH

Valentin InzkoValentin InzkoVisoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Inzko najavio u četvrtak da će potkraj lipnja zatvoriti područni Ured Visokog predstavnika u Mostaru u sklopu transformacije uloge međunarodne uprave u ovoj zemlji.

Na konferenciji za novinare koju je poslijepodne održao u Mostaru, Inzko je ocijenio kako područni Ured Visokog predstavnika, na čijem je čelu posljednjih nekoliko godina bio ruski diplomat Anatolij Viktorov, više nema razloga postojati.

Austrijski diplomat na čelu OHR-a dodao je da će ipak u Mostaru nakon 31. lipnja ostati tim sastavljen od tri člana koji će pratiti događanja u Mostaru i Hercegovini.

Inzko je pojasnio da zatvaranje mostarskog ureda međutim ne znači transformaciju Ureda visokog predstavnika, kojemu je na čelu, u ured posebnog predstavnika Europske unije u BiH (EUSR).

Pojasnio je da za to nema uvjeta jer vlasti u BiH nisu ispunile uvjete koje je pred njih stavilo Vijeće za provedbu mira (PIC), koje se sastoji od najvažnijih zemalja svijeta i nadzire provedbu Daytonskog sporazuma u zemlji.

Inzko je u Mostaru pozvao i gradske vlasti da preuzmu puni nadzor u razvoju grada kazavši da se i građani sami moraju uključiti te uspostaviti kritičniji ali i konstruktivniji odnos prema gradskoj upravi.

Vezane vijesti

Inzko: Posao međunarodne zajednice u BiH nije gotov

Inzko: Posao međunarodne zajednice u BiH nije gotov

Posao međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini još nije završen i ona se mora nastaviti angažirati kako bi se osiguralo poštivanje Daytonskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika