19.03.2010. / 11:52

Autor: Nacionalova redakcija

Kraj jedne ere: Christiane Amanpour napušta CNN i odlazi na ABC

Amanpour je izvještavala o padu 'željezne zavjese', početku 'rata za naftu' ali i masakrima iz Sarajeva kada su mnogi doveli u pitanje njezinu objektivnost i profesionalizam zbog pristranosti bosanskim muslimanima

Christiane Amanpour (Foto: CNN)Christiane Amanpour (Foto: CNN)Jedno od najpoznatijih lica CNN-a, Christiane Amanpour imenovana je novom voditeljicom američke kuće ABC. Nakon 27 godina provedenih u izvještavanju o najkrvavijim konfliktima Iraka, Afganistana, Pakistana, Ruande i Balkana svoje iskustvo i znanje prenijet će u emisiji 'This Week'.

Najnoviji dodatak medijskoj kući koja se do sada bazirala na analizama unutarnje politike kreće od kolovoza kada će Amanpour u sklopu informativnog programa povezivati domaće i svjetske teme te ih prikazati iz globalne perspektive, izvještava ABC News.

"Oduševljena sam što postajem dio nevjerojatne ekipe ABC Newsa. Nevjerojatna je i rijetka čast biti jednom od urednica i voditeljica 'This Weeka' koja nastavlja veličanstvenu tradiciju započetu radom Davida Brinkleyja. Raduju me rasprave važnih domaćih i međunarodnih tema dana," rekla je Amanpour.

"Odlazim iz CNN-a s najvećim poštovanjem, ljubavlju, divljenjem za kompaniju i sve koji rade ondje. Oni su bili moja obitelj i uvijek ću biti zahvalna i ponosna na sve što smo zajedno postigli," dodala je jedna od najcjenjenijih svjetskih novinarskih imena.

U svom dugogodišnjem radu 52-godišnja Amanpour se sastala s svjetskim vođama i vojnim šefovima od Bliskog Istoka do Afrike, Europe i SAD-a, a svjetske ekskluzive donosila je kao glavni međunarodni dopisnik za CNN.

Ova rođena londončanka dijete je Iranca i Britanke, a dio djetinjstva provela je u Teheranu. Nakon srednje ženske škole u Engleskoj, odlazi u SAD na studij novinarstva na Sveučilište Rhode Island.

Izvještavala je o padu 'željezne zavjese', početku rata za naftu ali i masakrima iz Sarajeva kada su mnogi doveli u pitanje njezinu objektivnost i profesionalizam zbog pristranosti bosanskim muslimanima.

"Postoje situacije kada se jednostavno ne može biti neutralan jer tada neutralnost znači biti suučesnik u zločinu. Objektivnost ne znači tretirati obje strane jednako već omogućiti suprotnim stranama da ih se čuje," zaključila je Amanpour.

Vezane vijesti

Peticija za rješenje krize na HTV-u

Peticija za rješenje krize na HTV-u

Nevladina udruga GONG nakon prijetnji otkazom uglednim novinarkama HTV-a i članicama Hrvatskog novinarskog društva, Elizabeti Gojan i Maji Sever,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika