19.03.2010. / 19:30

Autor: Ana Smrečki

Josipović optužuje: MUP zaslužan za curenje informacija o osiguranju na Pantovčaku

Josipović navodno za curenje informacija ne upire prstom u Karamarka osobno, već smatra da su pojedinosti o tome kako se štite posebno štićene osobe, došle od nekoga na nižoj razini

Predsjednik Ivo Josipović nema veliki broj tjelohranitelja oko sebePredsjednik Ivo Josipović nema veliki broj tjelohranitelja oko sebeČini se da je na pomolu novi sukob na relaciji Pantovčak-Banski dvori. No ovoga puta nije riječ o trzavicama predsjednika Josipovića i premijerke Kosor, na 'tapeti' je ovoga puta ministar Tomislav Karamarko. Naime, Večernji list piše da je Ministarstvo unutarnjih poslova odgovorno za curenje informacija o osiguranju najviših državnih dužnosnika. U javnost je nedavno procurila informacija da predsjednik države ima skromno osiguranje, što u njegovom Uredu vide kao problem.

Javnost ne mora znati detalje osiguranja

Naime, iako smo posljednjih nekoliko dana više puta čuli predsjednika kako mali broj osiguranja nije ništa neuobičajeno, te da tu praksu koriste i neki europsku čelnici, Josipović smatra da javnost ipak ne bi trebala skroz biti upoznata s detaljima njegovog osiguranja. Istodobno, predsjednik ne vidi svrhu u blindiranim vozilima, već smatra da osiguranje treba biti u skladu s procjenom ugroženosti. No, smatra da pojedinosti o tome ne smiju izlaziti u javnost.

Josipović i Karamarko nisu u sukobu

Ipak, poručuju da predsjednik Josipović i ministar policije nisu u sukobu, pojašnjavajući da je velik dio medijskih napisa o trzavicama s Karamarkom i njegovim navodnim pokušajima uhođenja šefa države, proizvoljna konstrukcija autora takvih teza. Josipović stoga za curenje informacija ne upire prstom u Karamarka osobno, već smatra da su pojedinosti o tome kako se štite posebno štićene osobe, došle od nekoga na nižoj razini. Istodobno, s Pantovčaka poručuju da informacije o osiguranju nisu mogle procuriti od njegovih suradnika, već samo iz MUP-a.

Uskoro rezultati istrage iz predsjedničke kampanje

Inače, predsjednik i dalje čeka na rezultate istrage u slučaju kompromitirajućih podataka koji su se u javnosti pojavili za vrijeme predsjedničke kampanje, a koji su lažima i izmišljotinama trebali diskreditirati kandidate koji su se borili za Pantovčak. I dok Josipović vjeruje da će uskoro dobiti rezultate istrage, policija je skeptična. Bez obzira na istragu, boje se da od toga neće biti ništa.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
2/12/07

lei, 19.03.10. 20:12

Netko iz MUP.a bi trebao biti rigorozno kažnjen. Također i svi mediji koji su prenijeli informacije o osiguranju i predajednika i premijera i predsjednika Sabora...


registracija
16/11/09

simo, 19.03.10. 21:45

Novi predsjednik je na dobrom putu svoga slavnog predhodnika,posvađati se sa svima.Paranoja na svakom koraku,unutarnji neprijatelji.Možda da SDP oformi svoju tajnu službu i tjelesnu zaštitu kada već ne vjeruje državnim službama.Možda Titova garda?
Klasičan pritisak na službe pod krinkom zaštite drugih bivših i budućih kandidata.Iza toga se krije strah od istine o neslavnoj prošlosti obitelji Josipović.


registracija
16/11/09

simo, 19.03.10. 21:59

Takovo javno prozivanje državnih službi i širenje nepovjerenja više šteti nacionalnoj sigurnosti od novinskih natpisa.Time se namjerno šalje poruka i stvara iskrivljena slika o obavještajno-policiskom kaosu i tobože paralelnom sustavu.Ali opet manje štetno od predhodnikove loše navike dilanja obavještajnih saznanja u svrhu Pukanićeve medijske ekskluzive i stvaranje mediske mreže za potrebe dizanja Mesićeve popularnosti.


registracija
8/8/09

tovar62, 19.03.10. 22:16

sta je jadni narod izabrao,,,,,sada zali placi i draci pet godina...najljigaviju facu koja postoji u svjetu,usporedite sa drugim predsjednicima,nema muskosti.....


registracija
2/12/07

lei, 19.03.10. 23:19

Tovar62 -Baš si tovar. Pa nismo birali mistera


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika