26.03.2010. / 13:41

Autor: Hina

Mediteranska plovidba produljila rok oglasa do 23. travnja

Mediteranska plovidba oglašava prodaju imovine, i to Hotela Mediteran u Račišću, upravne zgrade u Korčuli te građevinsko zemljište u Korčuli i poljoprivredno zemljište u Račišću

Mediteranska plovidba prodaje nekretnine i zemljišteMediteranska plovidba prodaje nekretnine i zemljišteUprava korčulanske tvrtke Mediteranska plovidba d.d. oglasila je danas na Zagrebačkoj burzi ponovni poziv za prodaju nekretnina i zemljišta u svom vlasništvu, s novim rokom za dostavu ponuda do 23. travnja ove godine.

Prvobitni poziv za tu prodaju Mediteranska plovidba je objavila 20. ožujka ove godine s rokom za dostavu ponuda od sedam dana.

Svi uvjeti ponude u novom su, ponovljenom pozivu isti kao i u prethodnom, što znači da Mediteranska plovidba oglašava prodaju imovine, i to Hotela Mediteran u Račišću, upravne zgrade u Korčuli te građevinsko zemljište u Korčuli i poljoprivredno zemljište u Račišću.

Traži se kupac

U oglasu nisu navedene početne cijene prodaje, ali se za upravnu zgradu odnosno za njenih četiri (1., 2., 4. i 5.) od ukupno pet etaža navodi da su opterećene založnim pravom u iznosu od 450 tisuća američkih dolara s kamatama, dok je založno pravo 3. etaže 282,6 tisuća eura s kamatama.

Etažu 1. i 5. Mediteranska plovidba koristi za svoje poslovne potrebe, dok su ostale iznajmljene.

Založnim pravom od ukupno 1,15 milijuna kuna opterećeno je i građevinsko i poljoprivredno zemljište koje je oglašeno za prodaju.

U oglasu se navodi i da prava prvokupa upravne zgrade i navedenog hotela ima Grad Korčula, kao i da je obveza budućeg kupca sklopiti dugotrajni ugovor o zakupu s Mediteranskom plovidbom za etažu pet koju poslovno koristi i to za maksimalnih 17 eura po četvornom metru.

I nekretnine i zemljište se, kako stoji u oglasu, prodaju pojedinačno, po sistemu viđeno-kupljeno, a od ponuditelja se među ostalim očekuje i da uz ponudu dostave i dokaz o uplati pologa u visini od 5 posto ponudbenog iznosa. Prednost pri kupnji će imati oni koji ponude najvišu cijenu.

Vezane vijesti

Oak Investment Management Group jedini zainteresiran za "Vjesnik"

Oak Investment Management Group jedini zainteresiran za "Vjesnik"

Britanski investicijski fond "Oak Investment Management Group" Nikole de Frankopana jedini je dao ponudu za kupnju dnevnog lista "Vjesnik", a o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika