29.03.2010. / 10:49

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Video: FBI po SAD-u hapsi članove kršćanske milicije zbog prijetnji muslimanima

O kakvim je to otprilike debilima riječ, možete se uvjeriti preko jednog od mnogih video-isječaka što se bave interesantnim aktivnostima po područjima s bogatim raslinjem

Pripadnici kršćanske milicije Hutaree (HUTAREE.COM)Pripadnici kršćanske milicije Hutaree (HUTAREE.COM)Američke vlasti su tijekom vikenda u racijama u saveznim državama Michiganu, Ohiu i Indiani uhitili više pripadnika kršćanske "milicije" "Hutaree", navodno, zbog ilegalna posjedovanja oružja i prijetnja muslimanskim organizacijama u SAD-u, izvijestili su američki mediji.

Iz ureda državnog odvjetnika u Detroitu objavljeno je da će optužbe protiv njih ostati zapečaćene sve do izvođenja pred sud u ponedjeljak.

U tim trima saveznim državama uhićeno je najmanje sedam osoba, kazali su policijski izvori u nedjelju.

Mike Lackomar, lokalni čelnik "Volonterske 'milicije'" u jugoistočnom Michiganu, kazao je da je meta napada kršćanska "milicija" zvana "Hutaree" koja, po medijskim napisima, ima 20-ak pripadnika.

Ta militantna skupina na svojoj je internetskoj stranici objavila da se "priprema za bitke na kraju vremena kako bi očuvala živim svjedočenje Isusa Krista". Na stranici je i oznaka CCR - Kolonijalna kršćanska republika, sa zastavom sa znakom križa, te videosnimka vojne vježbe pripadnika skupine "Hutaree" - "kršćanskih ratnika", naoružanih jurišnim puškama.

FBI nije objavio nikakve pojedinosti o racijama, a policijski su izvori kazali da uhićenja nisu vezana uz neku terorističku urotu.

Mike Lackomar, pozivajući se na FBI, kazao da je više pripadnika "Hutaree" uhićeno na bdijenju za jednog njezina umrlog pripadnika. Također je kazao da je skupina već imala problema s vlastima zbog oružja.

Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR) u Washingtonu objavilo je da je u uhićenju sedam pripadnika kršćanske "milicije" osim FBI-a sudjelovala i Združena protuteroristička postrojba. Po medijskim izvješćima, ta se "milicija" našla na udaru saveznih vlasti kad su njezini pripadnici zaprijetili nasiljem protiv islamskih organizacija.

O kakvim je to otprilike debilima riječ, možete se uvjeriti preko jednog od mnogih video-isječaka što se bave interesantnim aktivnostima po područjima s bogatim raslinjem. Radi se, naravno, o pravom oružju, a prema posljednjim informacijama, protagonisti ovih malih avantura odavno nisu u dosluhu sa vlastitim razumom.

Vezane vijesti

Pedofil zamijenio Bin Ladena

Pedofil zamijenio Bin Ladena

Osumnjičeni za zlostavljanje i pornografsko snimanje djece zamijenio je ubijenog čelnika Al Kaide, Osamu bin Ladena na popisu najtraženijih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika