31.03.2010. / 12:28

Autor: Milan Pavlinović

"Stanje nacije": Filip Šovagović postao panker

Monodramu 'Stanje nacije' poznati glumac izvest će 2. i 6. travnja u MSU kao početak svoje "Pankerske turneje" a kaže da predstava "nije za klince ispod 18, je za nezaposlene, a nije za prezaposlene, nemrem baš reć da je predstava, više performans, manje kazalište, nekad stand up, nekad duboki pad, ali i pad je let"

Filip ŠovagovićFilip ŠovagovićGlumac Filip Šovagović 2. i 6. travnja u Muzeju suvremene umjetnosti izvest će monodramu „Stanje nacije", što će biti početak njegove "Pankerske turneje" po Hrvatskoj.

Monodrama počinje snom glavnog lika Arterija Frasa Vraza Filipovića, odnosno njegovom noćnom morom.

Sanja da se nalazi u ratu, u okruženju, među preplašenim drugovima, u sve goroj situaciji, dok na koncu svi ne poginu. Onda se budi.

Šovagovićev službeni biograf, promotor i predsjednik Društva za zaštitu Filipa Šovagovića, kazališni kritičar i publicist Tomislav Čadež, kaže da je Arterije "običan mali čovjek koji se mutno sjeća socijalizma, a kapitalizam ga je odveo ravno u sitno ropstvo: rob je banke, obitelji, prijatelja koji postupno postaju bivši i ostaju u njegovom životu tek kao vjerovnici."

Šovagović je rekao da "'Stanje nacije" nije za klince ispod 18, je za nezaposlene, a nije za prezaposlene, nemrem baš reć da je predstava, više performans, manje kazalište, nekad stand up, nekad duboki pad, ali i pad je let.

Jednom sam izveo jednu muzičku točku, ljudi su se grohotom smijali nakon svakog stiha, mislim, odlično za predstavu, ali privatno...

Katastrofalno za mene koji sam tu, kroz mala vrata, kanio aktivirat svoju muzičku karijeru... Uglavnom, "Stanje nacije" najviše je neki čudni dokumentarac... Traje 60 minuta."

Vezane vijesti

Imam pravo ismijati ekipu sa špice

Imam pravo ismijati ekipu sa špice

"Odabrali smo lokaciju špice zato jer mislimo da je ona središte svih zbivanja u Zagrebu, ali ne mislim u negativnom kontekstu iako je i to, ako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika