05.04.2010. / 10:14

Autor: Hina

Video: Jak potres na sjeveru Meksika protresao i Los Angeles

Neboderi u Los Angelesu i San Diegu zaljuljali su se od potresa, koji je trajao oko 60 sekundi, a kasnije je uslijedilo snažno podrhtavanja tla

Najvidljivija su oštećenja na cestama (Reuters)Najvidljivija su oštećenja na cestama (Reuters)Potres s epicentrom u regiji Baja California na sjeveru pacifičke obale Meksika, osjetio se u Los Angelesu u nedjelju poslijepodne, po lokalnom vremenu, izvijestile su američke TV mreže.

Epicentar potresa, magnitude 6,9 stupnjeva po Richteru, nalazio se 175 km jugoistočno od meksičkog pograničnog grada Tijuane, objavila je Geološka služba SAD-a.

Neboderi u Los Angelesu i San Diegu zaljuljali su se od potresa, koji je trajao oko 60 sekundi, a kasnije je uslijedilo snažno podrhtavanja tla, izvijestio je CNN.

Kod jednog od podrhtavanja tla, izmjerena je magnituda od 5,9 Richtera.

Najsnažniji potres u toj seizmički aktivnoj regiji u posljednjih 18 godina, zabilježen je u 15.40 sati po zapadnoameričkom vremenu, a epicentar mu se nalazio 175 km jugoistočno od meksičkog pograničnog grada Tijuane, objavila je Geološka služba SAD-a.

Načelnik vatrogasne službe Tijuane, Rafael Carillo, izjavio je da su vatrogasci spašavali ljude zarobljene u liftu jednog hotela, te da su vatrogasci do sada primili izvješća o manjim štetama.

U hotelu Crowne Plaza u Mexicali, gradu u blizini epicentra, recepcionar Juan Carlos Fernandez kazao je da imaju manje štete, uključujući razbijene prozore i polomljene slavine, izvijestio je Associated Press.

Više od 5.000 kućanstava elektro-mreže tvrtke Southern California Edison, bilo je pogođeno s kraćim poremećajem u opskrbi strujom.

Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika