11.04.2010. / 15:08

Autor: Hina

Zaključak istrage: Tupoljev poljskog predsjednika bio je u savršenom stanju

Ruski ministar prometa Igor Levitin premijera Vladimira Putina izvijestio je da su "crne kutije" iz srušenoga zrakoplova u zadovoljavajućem stanju te da je dešifriranje komunikacije pilota i kontrolnog tornja počelo jutros

Istražno povjerenstvo Javnog tužiteljstva Rusije isključio je mogućnost da je uzrok zrakoplovne nesreće u kojoj je u subotu poginuo poljski predsjednik Lech Kaczynski i više od 90 osoba, bila tehnička neispravnost letjelice, izvijestili su mediji.

Ruski zrakoplov tipa Tupoljev-154 bio je u savršenu stanju, za Interfax je rekao glavni istražitelj Aleksander Bastrikin. Tijekom komunikacije pilota s kontrolnim tornjem u zračnoj luci Smolensk, u koju je zrakoplov trebao sletjeti, nisu spomenuti tehnički problemi, rekao je Bastrikin, dodavši kako je pilot bio informiran o lošim vremenskim uvjetima. U zračnu luku Smolensk pokušao je potom sletjeti nekoliko puta.

Ruski ministar prometa Igor Levitin premijera Vladimira Putina izvijestio je da su "crne kutije" iz srušenoga zrakoplova u zadovoljavajućem stanju te da je dešifriranje komunikacije pilota i kontrolnog tornja počelo jutros, a dešifriranje druge kutije u kojoj su zapisani elektronski podaci o tijeku leta, početi će uskoro. Pripadnici ruskog i poljskog ministarstva prometa surađuju na slučaju.

Vezane vijesti

Poljsko izvješće o Smolensku: Krivi i Rusija i Poljska

Poljsko izvješće o Smolensku: Krivi i Rusija i Poljska

Poljsko istražno povjerenstvo o padu zrakoplova predsjednika Lecha Kaczynskog u travnju 2010. godine u Smolensku objavilo je u petak izvješće u kojem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika