13.04.2010. / 08:11

Autor: Hina

Bijela kuća opovrgla da je H. Clinton kandidat za Vrhovni sud

Senator Orrin Hatch pojavio se u ponedjeljak u jutarnjoj emisiji "Today" na TV mreži NBC, rekavši kako je čuo da je državna tajnica mogući kandidat za Vrhovni sud

Hillary ClintonHillary ClintonBijela kuća u ponedjeljak je opovrgla glasine da bi američka državna tajnica Hillary Clinton mogla biti imenovana u Vrhovni sud, koje su se proširile nakon izjave republikanskog člana senatskog odbora za pravosuđe, ključnog kod potvrde imenovanja.

Nakon što je sudac Vrhovnog suda John Paul Stevens najavio svoje povlačenje prošloga tjedna, u Washingtonu su krenula nagađanja o mogućem nasljedniku.

Najveću buru izazvalo je spominjanje imena Hillary Clinton kao kandidata za najviši sud u SAD-u, koji je ujedno i ustavni sud.

Senator Orrin Hatch pojavio se u ponedjeljak u jutarnjoj emisiji "Today" na TV mreži NBC, rekavši kako je čuo da je državna tajnica mogući kandidat za Vrhovni sud.

"Čak sam čuo ime Hillary Clinton danas, a to bi u kombinaciji bila zanimljiva osoba", rekao je Hatch, republikanac iz Utaha. "Meni se sviđa Hillary Clinton, mislim da je napravila dobar posao za demokrate. Jako je poštujem", dodao je Hatch.

Naznaka da je Hatch, a možda i drugi republikanci u senatskom odboru za pravosuđe, naklonjen kandidaturi Clinton razmahala je glasine, no nakon nekoliko sati reagirala je Bijela kuća.

Glasnogovornik Bijele kuće, Tommy Vietor, izjavio je za dnevni list Politico kako "predsjednik smatra da Clinton radi odličan posao kao državna tajnica i želi da ona ostane na toj dužnosti".

Spekulacije o kandidatu za Vrhovni sud, čijih devet sudaca ima doživotni mandat i veliki utjecaj na važeće pravo u zemlji, nastavit će se sve dok predsjednik Barack Obama na imenuje svoga kandidata, što se očekuje do kraja travnja.

Vezane vijesti

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u subotu su se složili oko potrebe suradnje kada je riječ o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika