13.04.2010. / 10:51

Autor: Hina

Nizozemska predlaže uspostavu međunarodnog nuklearnog suda

Nizozemski premijer Jan Peter Balkenende izjavio je da je američki predsjednik Barack Obama pozitivno reagirao na taj prijedlog na radnoj večeri u ponedjeljak navečer, javila je u utorak nizozemska novinska agencija NOS

Nizozemski premijer Jan Peter BalkenendeNizozemski premijer Jan Peter BalkenendeNizozemsko izaslanstvo na nuklearnom summitu u Washingtonu predložilo je uspostavu posebnog međunarodnog suda u Nizozemskoj za kršenja nuklearnih sporazuma.

Nizozemski premijer Jan Peter Balkenende izjavio je da je američki predsjednik Barack Obama pozitivno reagirao na taj prijedlog na radnoj večeri u ponedjeljak navečer, javila je u utorak nizozemska novinska agencija NOS.

Takav međunarodni sud držao bi odgovornima zemlje za nuklarne sporazume koje su potpisale i možda spriječio teroriste da dođu u posjed nuklearnog oružja, a također bi pomogao u kontroli širenja nuklearnog naoružanja, rekao je Balkenende.

Nizozemski je premijer rekao da su i drugi državnici, poput njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, pozvali na uspostavu međunarodnog pravnog mehanizma za osiguranje nuklearnog materijala.

Nizozemski grad Den Haag već je sjedište niza međunarodnih sudova.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika