13.04.2010. / 19:34

Autor: Hina

Švedska Katolička crkva prijavila dva slučaja zlostavljanja maloljetnika

Oba su slučaja "stara" više desetljeća, a jedno je iz 1940. "S velikim sam žaljenjem primio informaciju o tim žalbama", stoji u priopćenju

Katolička crkva u Švedskoj, zemlji u kojoj su većina luteranski vjernici, u utorak je izvijestila kako je dobila dvije žalbe koje se odnose na svećeničko zlostavljanje djece.

Oba su slučaja "stara" više desetljeća, a jedno je iz 1940. "S velikim sam žaljenjem primio informaciju o tim žalbama", stoji u priopćenju biskupa Andersa Arboreliusa. Kazao je kako se nada da će i druge žrtve imati hrabrosti iznijeti svoje probleme.

Glasnogovornica Crkve Maria Hasselgren izjavila je kako su katolički svećenici bili spremni na žalbe nakon nedavnih skandala s otkrivenim slučajevima pedofilije u susjednoj Danskoj i Norveškoj. Podsjetila je kako je Arborelius prije nekoliko godina iznio javnu ispriku za bilo kakav mogući slučaj seksualnog zlostavljanja maloljetnika.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika