20.04.2010. / 15:01

Autor: Hina

Svi su ludi za Amerikom: New York najbolji grad za muškarce

U istraživanju su rangirani gradovi za život, rad i zabavu muške populacije, uzimajući u obzir broj dana godišnjeg odmora, stopu nezaposlenosti, troškove života, omjer muškaraca i žena u gradu, broj novih restorana i klubov

New YorkNew YorkNew York je najbolji grad za život muškaraca, i na profesionalnom i na osobnom planu, rezultati su istraživanja internetskog portala za muškarce Askmen.com.

U istraživanju su rangirani gradovi za život, rad i zabavu muške populacije, uzimajući u obzir broj dana godišnjeg odmora, stopu nezaposlenosti, troškove života, omjer muškaraca i žena u gradu, broj novih restorana i klubova.

Na prvom mjestu je New York, na drugom Melbourne, na trećem Tokio, a najboljih pet zaokružuju Madrid i London. Prošle godine na prva tri mjesta bili su Chicago, Barcelona i San Francisco.

"Izrađujemo ljestvicu najboljih gradova gledajući mogućnosti za zapošljavanje, za kulturno uzdizanje, ali i za zabavu muškaraca", rekao je glavni urednik portala James Bassil.

Vezane vijesti

"Homo balcanicus": Šta se krije iza machoizma na Balkanu?

"Homo balcanicus": Šta se krije iza machoizma na Balkanu?

Zlatni lanac, što deblji to bolji, ključevi od bijesnog Mercedesa i dva smartphonea na stolu trebali bi damama reći s kim imaju posla. A najbolje je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika