21.04.2010. / 10:28

Autor: Hina

Gradonačelnik Budimpešte opovrgava optužbe u vezi svoje vile u Istri

Tužitelj je naložio policiji da prikupi sve potrebne podatke i u roku od 15 dana će odlučiti hoće li procesuirati budimpeštanskog gradonačelnika

Gabor DemszkyGabor DemszkyBudimpeštanski gradonačelnik Gabor Demszky opovrgao je optužbe da je koristio javne fondove kako bi renovirao svoju vilu u Istri, javila je u srijedu mađarska agencija MTI.

Demszky je izjavio da je porezna uprava pregledala sve okolnosti izgradnje njegove kamene vile u istarskom selu Kršan, između Plomina i Brseča, i nije našla nište prijeporno.

Ured mađarskog državnog tužitelja u Budimpešti primio je u utorak prijavu pojedinca, čije ime nije objavljeno, koji tvrdi da je Demszky koristio javna sredstva za izgradnju svoga ljetnikovca.

Tužitelj je naložio policiji da prikupi sve potrebne podatke i u roku od 15 dana će odlučiti hoće li procesuirati budimpeštanskog gradonačelnika.

Demszky je izabran za gradonačelnika Budimpešte 1990. godine i od tada je pobijedio na svakim izborima (1994, 1998, 2002, 2006).

Po ranijem pisanju hrvatskih medija, Demszky je zapuštenu kuću u Kršanu kupio 2002. godine i pretvorio je u raskošnu kamenu vilu.

Vezane vijesti

Za uskrsni vikend u Istru ušlo oko 65 tisuća putnika

Za uskrsni vikend u Istru ušlo oko 65 tisuća putnika

Tijekom proteklog vikenda u Istru je preko triju graničnih prijelaza - Plovanija, Kaštel i Požane ušlo ukupno 65.710 putnika, među kojima su 53.653… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika