27.12.2011. / 16:20

Autor: Hina

Jakovčić: Promjene u državi su pošle iz Istre

Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjem je blagdanskom prijamu za novinare ustvrdio kako bi godinu na odlasku bilo najbolje što prije zaboraviti po mnogočemu te kako je obilježena samo jednom velikom političkom činjenicom - parlamentarnim izborima.

Ivan JakovčićIvan JakovčićIstarski župan Ivan Jakovčić na današnjem je blagdanskom prijamu za novinare ustvrdio kako bi godinu na odlasku bilo najbolje što prije zaboraviti po mnogočemu te kako je obilježena samo jednom velikom političkom činjenicom - parlamentarnim izborima.

"Oni su donijeli velike promjene, što je za Istru, naravno, presudno važno iz mnogo razloga - bit će provedeni svi ključni istarski veliki razvojni programi, poput nove bolnice, sveučilišta, istarskog ipsilona, plinofikacije, centra za gospodarenje otpadom, vodozaštitnog sustava i Brijuni-Rivijere", istaknuo je.

Po njegovim riječima, političke promjene u državi pošle iz Istre jer je "na prošlim lokalnim izborima IDS u Istri koalirao sa SDP-om i HNS-om" što je pridonijelo i stvaranju velike koalicije na državnoj razini.

Predsjednik županijske skupštine Dino Kozlevac istaknuo je kako je to tijelo ostvarilo sve što je bilo zacrtano. "Donijeli smo sve odluke koje smo morali donijeti, među njima i one o istarskim projektima. Dobar dio je donesen jednoglasno", naglasio je, dodavši kako je u 2011. održano 12 sjednica na kojima se raspravljalo o 57 točaka.

U prvom susretu s novinarima Ivan Jakovčić je kao predsjednik IDS-a, govoreći o novoj vladi i očekivanjima građana, istaknuo kako Hrvatska ima novu priliku jer, kako je rekao, "ima novu vladu od koje građani puno očekuju".

"Očekujemo poštenu, ozbiljnu i odgovornu vlast kakvu uglavnom do sada nismo imali. Građani s pravom očekuju da nova vlast napravi snažne gospodarske pomake i osigura socijalnu stabilnost", poručio je Jakovčić. Dodao je kako nova vlada, za razliku od Račanove, ima izgleda da uspije jer su, kako je rekao, "temelji na kojima je postavljena bitno drukčiji od temelja na kojima je bila Račanova vlada koja je izjedena iznutra".

"Vjerujem u dva mandata ove vlade, zajednički to možemo ostvariti", zaključio je Jakovčić. Po njegovim riječima Istra ima najveće izglede u hrvatskom priključenju Europskoj uniji i stoga smatra da je EU velika prilika za Hrvatsku i Istru. "Mi smo najspremniji, a naše je gospodarstvo već sada 90 posto na europskom tržištu", poručio je Jakovčić.

Vezane vijesti

'I Vlada bi imovinom trebala garantirati'

'I Vlada bi imovinom trebala garantirati'

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu govoreći o izmjenama Općega poreznog zakona, koji se nalazi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika