21.04.2010. / 10:35

Autor: Hina

Erupcija na Islandu 80 posto manjeg intenziteta

Vjetrovi koji tjeraju dim, trenutno usmjereni prema jugoistoku Europe, trebali bi okrenuti tijekom dana prema jugozapadu i Atlantskom oceanu, objasnila je ona

Foto: ReutersFoto: ReutersErupcija islandskog vulkana Eyjafjoll izgubila je gotovo 80 posto svojeg intenziteta od subote, izjavila je u srijedu glasnogovornica islandske civilne zaštite.

"Prema najnovijim podacima, snaga erupcije iznosi približno 20 posto od subotnje", izjavila je Ingveldur Thordardottir, glasnogovornica odjela za hitna stanja islandske civilne zaštite.

"Vulkanski oblak nalazi se ispod 3000 metara a moguće je da je još niže", kazala je ona ističući da zrakoplov obalne straže mora uzletjeti tijekom prijepodneva kako bi nadlijetao zonu erupcije, trenutno zaklonjenu oblacima.

Vjetrovi koji tjeraju dim, trenutno usmjereni prema jugoistoku Europe, trebali bi okrenuti tijekom dana prema jugozapadu i Atlantskom oceanu, objasnila je ona.

Vezane vijesti

Bivši islandski premijer izbjegao kaznu za kolaps 2008.

Bivši islandski premijer izbjegao kaznu za kolaps 2008.

Bivši islandski premijer Geir Haarde proglašen je krivim po jednoj, a oslobođen po tri točke optužnice povezane s krahom triju banaka i posljedičnim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika