24.04.2010. / 15:37

Autor: Martina Čizmić

Tadić: Spremni smo sjesti za stol i postići kompromis oko Kosova

"Srbija želi konačno rješenje, a ne zamrznutu situaciju u kojoj Kosovo nikada neće postati članica UN-a jer Srbija to neće nikada dozvoliti", rekao je srpski predsjednik

Boris TadićBoris TadićUoči svog puta u Istambul gdje će se sastati sa turskim predsjednikom Abudalhom Gulom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem, srpski predsjednik Boris Tadić u razgovoru za Al Jazeeru rekao je kako Srbija želi postići konačno rješenje za Kosovo.

"Nije nam u interesu zamrznuta situacija oko Kosova. Spremni smo sjesti za pregovarački stol i postići kompromisno rješenje, ali ne takvo da Srbija sve izgubi, a Albanci sve dobiju", rekao je Tadić.

Kao primjer je naveo stanje na Cipru zbog kojeg ta zemlja nikada neće postati članica EU.

"Srbija želi konačno rješenje, a ne zamrznutu situaciju u kojoj Kosovo nikada neće postati članica UN-a jer Srbija to neće nikada dozvoliti", rekao je srpski predsjednik i dodao kako rješenja u politici nikada nije donijela rigidnost već fleksibilnost.

"Nastaviti ćemo politiku u pravcu postizanja kompromisa, ali politika oko Kosova i Metohile, u okviru kojim branimo naš integritet i međunarodno pravo, no to ne znači da ćemo odustatit od članstva u EU. Srbija se toga nikada neće odreći. To je naš glavni strateški cilj", rekao je Tadić.

Nakon intervjua, u medijima su počela nagađanja da bi se Srbija mogla zalagati za podijelu Kosova, prema kojoj bi sjeverni dio pripao Srbiji, a južni, u kojem prevladavaju Albanci, bi bio kosovski.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 24.04.10. 20:21

Mozda je to ipak najbolje rijesenje!


registracija
26/1/08

Rampa, 24.04.10. 22:34

Srbi dobit ćete bananu na kruškinom drvetu!

Dat će vam Albanci šipak!

Nema šanse da dobijete i komadić Kosova!

Jer ako Srbi imaju pravo na sjeverni dio Kosova, onda imaju i Hrvati pravo na cijelu danas okupiranu B.Posavinu!


registracija
19/4/10

galileos, 25.04.10. 10:18

RAMPA,
STA CE ONDA TRAZITI ITALIJANI,SLOVENCI,MADJARI,AUSTRIJANCI OD HRVATSKE?
KOLIKO SE SECAM,ISTRA JE BILA ITALIJANSKA.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika