25.04.2010. / 19:59

Autor: Martina Čizmić, Boris Bilas

Video: Pogledajte kako je Cibona u zadnjim desetinkama izgubila NLB naslov

Kod Cibone najbolji su bili Tomas i Gordon sa po 31 košem, dok je ostatak momčadi ubacio tek 12 poena

Igrači Partizana slave pobjedu (Foto: Igor Šoban)Igrači Partizana slave pobjedu (Foto: Igor Šoban)U finalu NLB lige koji se ovaj vikend održavao u Zagrebu, Cibona je doslovce u zadnjim desetinkama izgubila naslov. Igrači Partizana su došli do lopte samo šest desetinki prije kraja utakmice dok su igrači Cibone već slavili naslov, odigrali napad i sa zvukom sirene, Kecman je ubacio tricu koja je Partizanu donijela titulu prvaka NLB lige.

Prije toga Bojan Bogdanović pogodio je, tada se činilo pobjedničku, tricu. Kompletna momčad Cibone utrčala je u teren i slavlje je počelo. No, suci su dozvolili napad iako je na terenu bilo i onih koji tamo nisu smjeli biti, a Kecman je pogodio šut, za koji je i sam nakon utakmice priznao da se pogađa jednom u karijeri.

Igrači Cibone tijekom cijele utakmice imali su incijativu i činjenica da se išlo u produžetke rezultat je izjednačenosti ekipa tijekom cijele sezone. U produžecima Cibona je stalno bila blizu Partizana, koji je doduše u dodatnih pet minuta promašio puno slobodnih bacanja i time je Ciboni dozvolio da u samoj završnici dođe do prigode za pobjedu. Međutim, za nju je nedostajalo koncentracije i sreće.

Kod Cibone najbolji su bili Tomas i Gordon sa po 31 košem, dok je ostatak momčadi ubacio tek 12 poena.

Partizan su predvodili Marić sa 14 i Roberts Lawrence sa 13 koševa.

Tijekom treće četvrtine došlo je do kratkog prekida zbog komešanja u publici. Jedan navijač Partizana provocirao je zagrebačku publiku koja je reagirala neprimjerenim povicima. Redari su potom ispratili navijača beogradskog kluba van tribina.

Nakon utakmice trener Cibone Velimir Perasović kazao je kako će se žaliti na posljednji napad Partizana, ali je i on sam priznao kako su šanse da se nešto promjeni male.

"Suci nisu smjeli pustiti taj zadnji napad jer su na terenu osim igrača bili i gledatelji. Međutim, ja čestitam igračima Partizana na pobjedi, ali isto tako ne bi bilo nezasluženo da je pobjeda otišla na našu stranu. Hvala publici koja je napunila Arenu te je napravila sjajnu atmosferu", rekao je vidno utučen trener 'Cibosa'.

Strateg Partizana Duško Vujošević također je pohvalio atmosferu u dvorani te je čestitao Ciboni na odlično odigranoj utakmici.

"Presretan sam, ali jednako tako znam kako se sada osjeća moj kolega na klupi Cibone. Ne znam što se događalo u posljednjem napadu jer čak nisam stigao ni zvati minutu odmora. Tijekom utakmice imali smo nekoliko prilika da prelomimo utakmicu, međutim u tim trenucima radili smo neshvatljive pogreške. želim reći da ne bi bilo niti malo nezasluženo da je Cibona pobjedila. Odigrali su odličnu utakmicu, prije svih Gordon i Tomas koje jednostavno nismo mogli zaustaviti", rekao je nakon utakmice trener Partizana.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika