28.04.2010. / 09:03

Autor: Hina

Chavez širi revoluciju i 'osvaja' Twitter: 'Onda, kako je? Pobjeda će biti naša!'

"Drugovi, uskoro će vam naš 'comandante' ostavljati poruke i na Twitteru, na adresi @chavezcandanga", rekao je bliski Chavezov suradnik i šef službe za odnose s javnošću Diosdado Cabello

Hugo ChavezHugo ChavezHugo Chavez od jučer se protiv političkih suparnika bori i na Twitteru, što će venezuelanskog predsjednika čiji govori često traju satima prisiliti da misli svede na samo 140 znakova.

"Drugovi, uskoro će vam naš 'comandante' ostavljati poruke i na Twitteru, na adresi @chavezcandanga", rekao je bliski Chavezov suradnik i šef službe za odnose s javnošću Diosdado Cabello.

Chavez je prvi put "zacvrkutao" 14 minuta nakon ponoći: "Onda, kako je? Evo me, kako sam rekao: u ponoć. Putujem u Brazil. S veseljem radim za Venezuelu. Pobjeda će biti naša!"

"Oporba misli da posjeduje društvene mreže. Misle da im Twitter i Facebook pripadaju", rekao je Cabello.

Stranica @chavezcandanga imala je 18.000 sljedbenika i prije nego što je Chavez ostavio prvu poruku, a u srijedu ujutro već ih je bilo 23.000.

U nekim zemljama riječ "candanga" znači vrag, ali u Venezueli se koristi za osobu snažne volje, odnosno buntovnika.

Popularna "cvrkutalica" u Venezueli ima sve više korisnika i trenutačno je aktivno više od 200.000 računa.

Bijesni zbog njegove neumorne sveprisutnosti u medijima i prisiljavanja televizijskih i radijskih postaja da prenose njegove duge govore, Chavezovi protivnici vide društvene mreže kao sredstvo nadmudrivanja populističkoga predsjednika. Njima se koriste kako bi ga kritizirali ili širili viceve o njemu, pa čak i za organizaciju prosvjednih skupova i drugih događaja.

Chavez je nekoliko puta ove godine zapovjedio sljedbenicima da se služe društvenim mrežama i internetom u borbi protiv protivnika.

"Internet je rov koji moramo osvojiti jer se u njemu kriju konspiracijske struje", rekao je Chavez u ožujku.

Vezane vijesti

Hugo Chavez na novoj rundi zračenja na Kubi

Hugo Chavez na novoj rundi zračenja na Kubi

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez je subotu otputovao na Kubu na treću rundu terapije svog zloćudnog oboljenja zračenjem, objavila je državna… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika