28.04.2010. / 16:40

Autor: Hina

Atlantska plovidba d.d. u prva tri mjeseca s dobiti, a Grupa s gubitkom

Na takav su rezultat, prema podacima iz izvješća, utjecali 1,1 milijuna kuna dobiti pomorstva, dok je u avioprijevozu ostvaren gubitak od 18 milijuna kuna, a u hotelijerstvu gubitak od 9,4 milijuna kuna

Ante Jerković, predsjednik UpraveAnte Jerković, predsjednik UpraveDubrovačka Atlantska plovidba d.d. je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s neto dobiti od 1,1 milijun kuna, dok je istodobno na razini grupe Atlantska plovidba ostvaren gubitak i to u iznosu 26,3 milijuna kuna, što je za 46,3 posto ili za 22,6 milijuna kuna manji gubitak nego u prvom kvartalu lani, pokazuju financijska izvješća Atlantske objavljena na Zagrebačkoj burzi.

Po podacima iz nekonsolidiranog izvješća, Atlantska plovidba d.d. je u prvom kvartalu ostvarila ukupne prihode od 135,1 milijun kuna, što je u odnosu na prošlogodišnjih 130,1 milijuna kuna porast za četiri posto.

Istovremeno, troškovi su iznosili 134 milijuna kuna i za 11 posto su manji od prošlogodišnjih 151,2 milijuna kuna.

Očekivani rezultati

Rezultati su očekivani, sukladni planiranim veličinama, a posljedica su još uvijek izraženog utjecaja globalne gospodarske krize i relativno niskih vozarina na svjetskom tržištu, ističe Uprava tvrtke u obrazloženjima izvješća.

I dok je Atlantska plovidba d.d. u prva tri mjeseca ostvarila dobit, konsolidirano izvješće pokazuje da je na razini grupe ostvaren negativni poslovni rezultat, odnosno gubitak od 26,3 milijuna kuna.

Na takav su rezultat, prema podacima iz izvješća, utjecali 1,1 milijuna kuna dobiti pomorstva, dok je u avioprijevozu ostvaren gubitak od 18 milijuna kuna, a u hotelijerstvu gubitak od 9,4 milijuna kuna.

Konsolidirani gubitak pripisan imateljima kapitala matice iznosi 19,3 milijuna kuna.

Grupa je tijekom prvog kvartala ostvarila ukupne konsolidirane prihode u iznosu od 156,9 milijuna kuna, što je šest posto manje na godišnjoj razini.

Pritom je pomorstvo ostvarilo 94 posto prihoda, avioprijevoz četiri posto te hotelijerstvo dva posto, navodi se u izvješću i dodaje da je udio avioprijevoza i hotelijerstva minimalan zbog sezonskog karaktera poslovanja.

Troškovi su iznosili 183,2 milijuna kuna i za 15 posto su manji od prošlogodišnjih, kaže se u izvješću.

Krajem ožujka ove godine grupa Atlantska plovidba raspolagala je flotom od ukupno 19 brodova prosječne starosti 7,6 godina. U okviru turističke djelatnosti grupa ima udjele u hotelima Grand hotel Imperial i Hotel Lapad u Dubrovniku te u avioprijevozu u Dubrovnik Airline-u.

Vezane vijesti

SAD premješta veći dio flote na Pacifik

SAD premješta veći dio flote na Pacifik

SAD će prerasporediti najveći dio svoje pomorske flote u Tihi ocean do 2020. u okviru nove vojne strategije usredotočene na Aziju, izjavio je u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika