01.05.2010. / 12:11

Autor: Hina

Veliki udarac za Gordona Browna: Times i Guardian odrekli se laburista

"Da Guardian glasuje na parlamentarnim izborima 2010., bez ramišljanja bi svoj glas dao liberalnim demokratima", ističe list, odobravajući potporu stranke reformi britanskog izbornog sustava

Britanski premijer Gordon Brown pred porazom je na parlamentarnim izbormaBritanski premijer Gordon Brown pred porazom je na parlamentarnim izbormaDva ugledna britanska lista The Times i The Guardian objavila su u subotu da neće poduprijeti laburističku stranku na parlamentarnim izborima 6. svibnja, zadavši novi udarac premijeru Gordonu Brownu.

Times piše u svom komentaru da će poduprijeti konzervativce koje predvodi David Cameron, što se nije dogodilo u zadnjih 18 godina.

"Brownov je argument uoči izbora da bi birači izborom konzervativaca doveli u pitanje gospodarski oporavak, a ne razumije da je najpogubnije nastaviti ovako. "Da, gospodarstvu prijeti opasnost, a ta je opasnost Brown", ističe list.

Times koji laburiste naziva "umornom strankom koja je u obrambenom stavu", ocjenjuje da je Cameron "pokazao odvažnost, zdrav razum i sposobnosti koje su potrebne da se zemlju vrati na zdraviji i stabilniji put. Vrijeme je da ponovo glasamo za konzervativce".

Istog dana i list The Guardian odlučio je prekinuti već tradicionalnu potporu laburistima i poduprijeti liberalne demokrate koji su po anketama ostvarili velik napredak zahvaljujući uspješnom nastupu njihova vođe Nicka Clegga u televizijskim debatama.

"Da Guardian glasuje na parlamentarnim izborima 2010., bez ramišljanja bi svoj glas dao liberalnim demokratima", ističe list, odobravajući potporu stranke reformi britanskog izbornog sustava.

I britanski tjednik The Economist, koji je podupirao laburiste Tonyja Blaira, pozvao je u četvrtak građane da glasuju za konzervativce.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika