07.05.2010. / 14:21

Autor: Hina

Clegg kao Friščić: Stranka koja dobije najviše glasova ima prioritet za sastav vlade

Prvi nepotpuni rezultati govore da konzervativci raspolažu relativnom većinom, kazao je Clegg istaknuvši kako je "sada na konzervativnoj stranci da dokaže da je u stanju pokušati vladati u općem interesu"

Nick Clegg (Foto: Reuters)Nick Clegg (Foto: Reuters)Konzervativci koji su skupili najviše glasova na britanskim parlamentarnim izborima u četvrtak, imaju prioritet u pokušaju sastavljanja nove vlade, izjavio je u petak Nick Clegg, šef Liberalno-demokratske stranke, koja je zauzela treće mjesto.

"Rekao sam da bilo koja stranka koja dobije najviše glasova i mjesta, ako i ne osvoji apsolutnu većinu, ima prioritet u pokušaju vladanja, bilo sama, bilo u savezu s drugim strankama, i ostajem pri tom stavu", kazao je on medijima ispred glavnog stožera svoje stranke u Londonu.

Prvi nepotpuni rezultati govore da konzervativci raspolažu relativnom većinom, kazao je Clegg istaknuvši kako je "sada na konzervativnoj stranci da dokaže da je u stanju pokušati vladati u općem interesu".

Torijevci Davida Camerona osvojili su parlamentarne izbore u V. Britaniji prvi put nakon 1992., ali ne raspolažu apsolutnom većinom od 326 mjesta u parlamentu.

Laburistička stranka Gordona Browna, na drugom mjestu, objavila je već u četvrtak navečer da će pokušati ostati na vlasti, evenutalno uz pomoć saveza s liberal-demokratima.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika