08.05.2010. / 18:52

Autor: Hina

Britanski konzervativci: Sporazum o vladi ne prije ponedjeljka

Razgovori dviju stranaka, koji počinju u nedjelju u podne, odvijati će se na razini nižoj od predsjednika stranaka, rekao je glasnogovornik konzervativaca

Još uvijek nije poznato tko će biti premijer Velike BritanijeJoš uvijek nije poznato tko će biti premijer Velike BritanijeBritanska oporbena konzervativna stranka i Liberalni demokrati će održati pregovore u nedjelju o sporazumu za sastavljanje nove vlade nakon izbora održanih u četvrtak, ali dogovor se ne očekuje prije ponedjeljka, rekli su konzervativci u subotu.

Britanski konzervativci osvojili su na izborima većinu mjesta u parlamentu ali ne i većinu da bi mogli sami formirati vladu te sada traže podršku Liberalnih demokrata, trećih po uspješnosti nakon konzervativaca i laburista, kako bi okončali 13 godišnju vladavinu laburista.

Razgovori dviju stranaka, koji počinju u nedjelju u podne, odvijati će se na razini nižoj od predsjednika stranaka, rekao je glasnogovornik konzervativaca.

On je rekao da ne očekuje postizanje dogovora prije ponedjeljka, a konzervativni članovi parlamenta će se sastati u ponedjeljak navečer.

Vezane vijesti

Mjesec i pol dana od izbora Srbija još uvijek bez vlade

Mjesec i pol dana od izbora Srbija još uvijek bez vlade

U Srbiji se ni mjesec i pol dana od parlamentarnih izbora ne nazire dogovor parlamentarnih stranaka o novoj vladi, a još se manje zna tko će je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika