13.05.2010. / 15:07

Autor: Andrea Belin

Feng shui savjeti: Kako smršaviti bez dijete

Ukoliko još uvijek niste uspjeli skinuti višak kilograma, a ne želite se odreći svojih omiljenih namirnica, mršavljenje po feng shuiju je idealno za vas

Uklonite višak kilogramaUklonite višak kilogramaIstraživanje redovito pokazuju da u Hrvatskoj sve više osoba ima problema s prekomjernom težinom. Na žalost, jako je malo ljudi koji poduzimaju nešto po tom pitanju.

Ukoliko i vi nemate novaca za skupocjene tretmane skidanja masnih naslaga, a rigorozne dijete također ne dolaze u obzir, imamo idealno rješenje za vas! Trebate samo obratiti pažnju na prostor u kojem živite!

Izbjegavajte crveno

Budući da crvena boja potiče na razmišljanje o hrani, ne bi bilo loše da takve nijanse, neovisno je li riječ o boji zidova ili posuđa, izbacite iz svoja četiri zida. No, osim što bi trebali izbjegavati crvene tanjure, obratite pažnju i na ambalažu namirnica koje kupujete, jer one u crvenoj boji su u većini slučajeva najkaloričnije!

Pejzažne slike

Kako biste hranu konzumirali sporije, prostor u kojem jedete, obogatite pejzažnim slikama. Budući da motivi, primjerice more, cvijeće i snijeg djeluju umirujuće, automatski ćete i hranu u organizam unositi sporije.

Mentol "smanjuje" apetit

Budući da okus mentola neutralizira okuse, nakon grickanja mentol bombona, želja za hranom će biti smanjena. Ukoliko ih nemate u blizini, kao zamjenu popijte čaj od mente.

Jedite polako i smanjite porcije

Ako porciju smanjite za samo petnaest posto, po jednom obroku izbaciti ćete dvjesto kalorija. Osim manjih porcija na tanjuru, hranu žvačite sporije. Kasnije će vam ovakav način prehrane ući u naviku, i maleni zalogaji biti će dovoljni da pobijedite glad.

Vezane vijesti

Kako se pripremiti za dijetu

Kako se pripremiti za dijetu

Najlakše je samo reći da ćete početi od ponedjeljka, a najteže je odrediti kojeg ponedjeljka. Odluka o odlasku na dijetu nikad nije lagana. Postoje… Više

Komentari

registracija
21/3/10

arcanius, 13.05.10. 16:52

da gladujem gledajući Bukovca na zidu bijele boje?.... ne bi išlo! :D
nekak mi on ne paše uz čevape i pivu...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika