17.05.2010. / 14:32

Autor: Hina

U padu helikoptera poginuo politički saveznik budućeg filipinskog predsjednika

U nesreći su poginula još dvojica tjelohranitelja i pilot te dvoje djece u kući na koju se helikopter srušio, objavio je pukovnik Generoso Bolina

Benigno Aquino, vjerojatni budući predsjednik FilipinaBenigno Aquino, vjerojatni budući predsjednik FilipinaFilipinski pokrajinski guverner i politički saveznik senatora Benigna Aquina, koji bi trebao biti imenovan novim filipinskim predsjednikom, poginuo je uz još pet osoba u ponedjeljak u padu helikoptera, kazao je vojni glasnogovornik.

Rafael Nantes, guverner pokrajine Quezon, koji je letio iz pokrajine u glavni grad Manilu, poginuo je u padu privatnog helikoptera R-44 na gusto naseljenu četvrt grada Lucena.

Nantes je član Liberalne stranke, a Benigno Aquino, koji je dobio najviše glasova na prošlotjednim predsjedničkim izborima, predsjednički je kandidat te stranke.

U nesreći su poginula još dvojica tjelohranitelja i pilot te dvoje djece u kući na koju se helikopter srušio, objavio je pukovnik Generoso Bolina.

Vojska je isključila teroristički napad kao uzrok nesreće.

Quezon je jedna od pokrajina u kojoj je aktivna maoistička gerilska skupina, koja inače napada infrastrukturu.

Vezane vijesti

U potresu na Filipinima najmanje 43 poginulih

U potresu na Filipinima najmanje 43 poginulih

U potresu magnitude 6,8 u ponedjeljak na Filipinima poginule su najmanje 43 osobe a u nekoliko je gradova zavladala panika, objavile su vlasti.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika