21.05.2010. / 14:25

Autor: Andrea Belin

Otvoren Centar za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka

Podršku vrijednom projektu udruge "Sve za nju" dao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović te pozvao sve oboljele žene i njihove obitelji da potraže podršku koju će Centar pružiti

Ivo Josipović, Almenka Balenović, Vesna Andrijević Matovac i Ljiljana Vukota; Foto: Krasnodar PeršunIvo Josipović, Almenka Balenović, Vesna Andrijević Matovac i Ljiljana Vukota; Foto: Krasnodar PeršunUdruga "Sve za nju" je danas u Zagrebu, u ulici kneza Mislava 10, svečano otvorila vrata prvom dugoočekivanom Centru u kojemu će sve žene oboljele od raka i njihove obitelji moći potražiti prijeko potrebnu psihološku pomoć.

Podršku vrijednom projektu udruge "Sve za nju" dao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović te pozvao sve oboljele žene i njihove obitelji da potraže pomoć koju će Centar pružiti.

"Pomoć oboljelima je stvar ljudskosti i plemenitosti i tu ne smije biti politike", kazao je Josipović.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje, Zvonimir Šostar također se pridružio predsjednikovim pohvalama otvorenja ustanove kakve u Hrvatskoj do sada nije bilo.

"Sve za nju ulazi u rebalans proračuna", najavio je Šostar.

Predsjednica udruge "Sve za nju", doc.dr.sc. Vesna Adrijević Matovac je zahvalila svim partnerima koji su dali svoj veliki doprinos u otvorenju Centra.

"Ovom prilikom željela bi zahvaliti svima koji su omogućili otvorenje Centra, ali i pozvati nove da nam pruže podršku kako bi Centar mogao nesmetano raditi i širiti svoje područje djelovanja. Postoji veliki broj aktivnosti koje ovaj Centar može organizirati kako bi olakšao borbu s bolesti ženama i njihovim obiteljima", izjavila je Vesna Adrijević Matovac.

Voditeljica konferencije bila je Sonja Šarunić koja je i sama veoma aktivno sudjelovala u edukativnim i humanitarnim aktivnostima u sklopu kampanje, a o važnosti Centra, programskom sadržaju i udruzi "Sve za nju" govorila je programska voditeljica Centra dipl.psih. Ljiljana Vukota. Pjesmom "Neka cijeli ovaj svijet" iz mjuzikla "Jalta Jalta" podršku svim ženama oboljelim od raka dala je i operetna pjevačica Danijela Pintarić.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika