22.05.2010. / 09:21

Autor: Hina

Video nesreće 'Air Indije': Više od 155 mrtvih, najmanje osmero preživjelih

Indijski mediji još nisu potvrdili o kojem se tipu zrakoplova radi, ali se pretpostavlja da je u pitanju Boeing 737-800. Najveći dio putnika u njemu činili su Indijci koji rade u zemljama Zaljeva

Foto: ReutersFoto: ReutersViše od 155 osoba je poginulo, ali ih je najmanje osmero preživjelo nesreću zrakoplova kompanije "Air India Express" koji se srušio prigodom slijetanja u zračnu luku u južnom indijskom gradu Mangaloreu u subotu ujutro, javljaju agencije.

Zrakoplov "Air Indije Expressa" sa 160 putnika i šestero članova posade na letu iz Dubaija nakon slijetanja nije se uspio zaustaviti na sletnoj stazi, mokroj od guste kiše, i završio je u šumi neposredno izvan granica aerodroma. Pritom se raspolovio i zapalio. Indijska televizija prikazala je snimke vatrogasaca koji pokušavaju ugasiti olupinu zrakoplova, javlja Reuters.

Air India je objavila da je najmanje osmero putnika preživjelo nesreću. Nekoliko od njih prikazala je NDTV. Oni su smješteni u bolnicu i nalaze se u teškom stanju, objavio je AFP.

Indijski mediji još nisu potvrdili o kojem se tipu zrakoplova radi, ali se pretpostavlja da je u pitanju Boeing 737-800. Najveći dio putnika u njemu činili su Indijci koji rade u zemljama Zaljeva.

Air India Express je niskotarifni ogranak Air Indije, nacionalnog indijskog zračnog prijevoznika. Osnovana je prije pet godina i ovo joj je prva nesreća.

Vezane vijesti

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Dva privatna zrakoplova sudarila su se u nedjelju iznad kanadske pokrajine Saskatchewana, pri čemu je poginulo svih pet osoba u objema letjelicama,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika