25.05.2010. / 18:02

Autor: Martina Čizmić

Zagrepčani ipak neće moći promatrati ZET-ove tramvaje na internetu

U ZET-u ističu da je karta bila samo za internu upotrebu, ali da će građani u budućnosti moći koristiti sličnu kartu za planiranje putovanja

Zagrepčani će i dalje morati čekati tramvajeZagrepčani će i dalje morati čekati tramvajeNakon što je na internetu objavljena interaktivna karta na kojoj su prikazani položaji svih zagrebačkih tramvaja u realnom vremenu, mnogi su se Zagrepčani i korisnici ZET-a ponadali kako će na računalu moći točno provjeriti kada dolazi tramvaj na njihovu stanicu. No, u ZET-u ne misle tako.

Informatizacija zagrebačkog javnog prijevoza koja je pokrenuta prije nekoliko godina za sada će korisnicima samo omogućiti da elektronski plate kartu za vožnju autobusom i tramvajem te na informativnom displeju na stanici provjere kada dolazi sljedeći tramvaj.

Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić rekao je kako nitko iz ZET-a nije objavio tu kartu, te se vjerojatno radi o sigurnosnom propustu. Također je upravo zbog sigurnosti uklonjena interaktivna karta s interneta.

Teško da takvo objašnjenje može biti prihvaćeno, kada se zna da javni prijevoz u Osijeku već dulje ima sličnu interaktivnu kartu.

U ZET-u ipak najavljuju kako će u budućnosti građani moći putem interneta i interaktivne karte planirati svoje putovanje, tako što će upisati kamo žele ići i otkuda kreću te će im sustav izbaciti linije koje trebaju koristiti. Treba dodati da takve sustave veliki europski gradovi već imaju godinama.

Vezane vijesti

"Ne plaćam!"

"Ne plaćam!"

Građanska inicijativa 'Ne plaćam!', započela je borbu protiv plaćanja usluga javnog prijevoza u gradu Zagrebu, koji bi, smatraju, trebao biti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika