31.05.2010. / 15:03

Autor: Andrea Belin

Saznajte koje namirnice otapaju masne naslage

Osim voća i povrća postoji niz drugih namirnica koje smijete konzumirati u abnormalnim količinama a da bi pri tome sačuvali vitku liniju. Valja napomenuti da neke možete unositi u organizam i prije spavanja

Jagode pomažu pri mršavljenjuJagode pomažu pri mršavljenjuVišak kilograma je problem s kojim se bori sve više ljudi u svijetu, a istraživanja pokazuju da je pretilost postala sve učestalija i u Hrvata.

Dolaskom ljetnih mjeseci, ljudi postaju svjesniji svojih nedostataka i pitanje kako u kratkom razdoblju otopiti masne naslage, postaje sve češće.

Ukoliko i vi razmišljate kako do ljeta postići savršenu liniju tijela, obratite pažnju na prehranu!

Koje namirnice tope masne naslage?

Jagode
Kako bi se zauvijek riješili masnih naslaga, u prehranu svakako uvrstite jagode. Osim što pomažu u eliminaciji štetnih tvari iz organizma, blagotvorno djeluju na kožu.

Mrkva
Ukoliko niste ljubitelj svježe mrkve, zamijenite ju sokom. Mrkva štiti i od različitih bolesti, primjerice tumora, pomaže pri regulaciji šećera u krvi i poboljšava vid.

Začini
Premda mnogi smatraju kako začini ne pomažu pri skidanju masnih naslaga, prava istina je potpuno drugačija.
Najveći neprijatelji mastima su crvena paprika, cimet, senf i ružmarin.

Rotkvice
Rotkvice su također jako dobri saveznici u borbi s viškom kilograma. Osim što ubrzavaju metabolizam, sok dobiven od rotkvice pomaže kod izlučivanja žuči i odličan je lijek upale žučnog mjehura.

Žitarice
Odavno je poznato da žitarice pomažu pri mršavljenju jer sadrže jako malo masti. Nutricionisti preporučaju konzumaciju neke vrste cjelovitih žitarica uz svaki obrok.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika