06.06.2010. / 19:01

Autor: Hina

Ostavke afganistanskog ministra unutarnjih poslova i ravnatelja obavještajne službe

Predsjednik Karzai prihvatio je njihove ostavke pošto je saslušao njihova "nedovoljno uvjerljiva" objašnjenja u svezi s napadima na početku rada džirge

Hamid KarzaiHamid KarzaiAfganistanski predsjednik Hamid Karzai prihvatio je u nedjelju ostavke ministra unutarnjih poslova Hanifa Atmara i ravnatelja obavještajne službe Amrule Saleha, priopćilo je afganistansko predsjedništvo.

"Predsjednik Karzai prihvatio je ostavke ministra unutarnjih poslova Hanifa Atmara i ravnatelja NDS-a (afganistanske obavještajne službe) Amrule Saleha", ističe se u priopćenju.

U priopćenju afganistanskog predsjedništva dodaje se da su Atmar i Saleh dali ostavke nakon prošlotjednih napada na početku zasjedanja mirovne džirge. Ta tradicionalna skupština sastavljena od 1.600 zastupnika plemenskog i civilnog društva tri je dana raspravljala o tome kako zaustaviti rat u Afganistanu.

Predsjednik Karzai prihvatio je njihove ostavke pošto je saslušao njihova "nedovoljno uvjerljiva" objašnjenja u svezi s napadima na početku rada džirge.

Talibani koji su ispod burki nosili pojase s eksplozivom, ručne bacače i lako oružje, htjeli su omesti otvorenje džirge u trenutku Karzaijeva uvodna govora. Dvije osobe, među kojima jedan civil, ranjene su ispred mjesta na kojem se održavala džirga na koju je ispaljeno pet raketa. Dvojica talibana su ubijena, a treći je uhićen.

Vezane vijesti

"NATO ubio afganistansku obitelj"

"NATO ubio afganistansku obitelj"

Afganistanske vlasti izjavile su kako je u zračnom napadu Međunarodnih snaga u istočnoj provinciji Paktiji ubijeno dvoje supružnika i njihovo šestero… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika