08.06.2010. / 14:40

Autor: Hina

Bulić: Hrvatska će ubuduće jače računati na turiste iz BiH

Bulić je naveo mogućnosti zajedničkog nastupa na trećim tržištima u okviru kojega bi se mogla zajednički predstavljati, primjerice, ponuda Dubrovnika, Međugorja i Mostara.

Niko Bulić Niko Bulić Hrvatski turizam u idućim će godinama snažno računati na goste iz Bosne i Hercegovine, najavio je danas u Sarajevu direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić govoreći na predstavljanju hrvatske turističke ponude.

Bulić je podsjetio kako je 213,3 tisuće turista iz BiH 2009. godine u Hrvatskoj ostvarilo oko 1,08 milijuna noćenja.

Iako je to pad za oko deset posto u odnosu na 2008. godinu, uvjetovan prije svega globalnom gospodarskom krizom i recesijom, turisti iz BiH i dalje čine nešto više od dva posto od ukupnog broja stranih gostiju u Hrvatskoj.

Bulić je istaknuo kako HTZ i njima želi ponuditi kvalitetu kakvu promovira na drugom tržištima te da u cjenovnim omjerima usluga koje se nude svatko može naći ono što mu odgovara.

"Ne želimo se utrkivati u jeftinoći ponude nego želimo biti prepoznati kao visokovrijedna destanicija", kazao je Bulić pojasnivši kako je to i motiv cijele promotivne kampanje koju vodi HTZ.

Za neke primjedbe poput onih da je HTZ u toj kampanji napravio i greške, primjerice navodeći kako Hrvatska ima 1244, a ne 1246 otoka, Bulić je kazao kako mogu samo doprinijeti da se o turizmu više govori.

"Imamo pisane podatke (o 1244 otoka) koje smo dobili od Ministarstva turizma", kazao je Bulić.

Podsjetio je na ambiciozne planove razvitka turizma u Hrvatskoj do 2018. godine po kojima bi ukupni broj dolazaka turista trebao biti povećan za 55 do 60 posto, a broj noćenja do 40 posto.

Hrvatski veleposlanik u BiH Tonči Staničić, koji je također sudjelovao u predstavljanju ponude hrvatskog turizma, istaknuo je kako takvi planove nude i veliku mogućnost angažiranja bosanskohercegovačkih potencijala.
Pritom je naveo mogućnosti zajedničkog nastupa na trećim tržištima u okviru kojega bi se mogla zajednički predstavljati, primjerice, ponuda Dubrovnika, Međugorja i Mostara.

"Veoma je važno to što ovo predstavljanje dolazi u pozitivnom trenutku razvoja ukupnih odnosa Hrvatske i BiH", kazao je Staničić ne isključujući mogućnost ugovornog reguliranja turističke suradnje na razini dvije države.

Vezane vijesti

Izraelski turisti produžit će turističku sezonu

Izraelski turisti produžit će turističku sezonu

"Hrvatska je država turizma, a Izrael država turista jer putujemo tri puta godišnje i upravo je to dobitna kombinacija na zadovoljstvo obiju strana",… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika