11.06.2010. / 10:21

Autor: Hina

Premijer Kan najavio buđenje Japana

Novi šef japanske vlade istaknuo je kako je Japan u zadnjih dvadeset godina bio uspavan. "Misija moje vlade je prekinuti takvu situaciju - blokadu... te ponovno vratiti Japanu njegovu vitalnost.

Japanski premijer Naoto KanJapanski premijer Naoto KanJapanski premijer Naoto Kan od japanskog je naroda zatražio da mu pruži potporu i povjerenje bez kojega, kako je rekao, neće moći provesti reforme u zemlji.

"Da bih upravljao, ne mogu se jednostavno osloniti samo na političke ili stranačke dužnosnike", rekao je u govoru održanom pred članovima parlamenta.

"Mogu upravljati samo pod uvjetom da mi narod pruži svoje povjerenje", rekao je 63-godišnji Kan. Novi šef japanske vlade istaknuo je kako je Japan u zadnjih dvadeset godina bio uspavan.

"Misija moje vlade je prekinuti takvu situaciju - blokadu... te ponovno vratiti Japanu njegovu vitalnost. Vrlo iskreno od japanskog naroda tražim potporu kako bih mogao biti dobar premijer", rekao je.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika