14.06.2010. / 15:08

Autor: Andrea Belin

"Dukan dijeta"- revolucionarni režim prehrane koji je osvojio svijet

Ukoliko još uvijek niste uspjeli skinuti višak kilograma, a do godišnjeg odmora brojite samo nekoliko dana, "Dukan dijeta" riješiti će vaše probleme. Masne naslage otopiti će se za samo nekoliko dana

Mršavite brzo i zdravoMršavite brzo i zdravo"Dukan dijeta" je najnoviji režim prehrane koji je osmislio dr. Pierre Dukan sasvim slučajno, međutim s obzirom na odlične rezultate, dijeta je postala pravi hit. U Dukanovoj dijeti spas su pronašle i mnoge zvijezde, a jedna od njih je i Jennifer Lopez.

Faza napada

U prvoj fazi smijete konzumirati samo proteine (meso, ribu i nemasne mliječne proizvode). Naravno, izbjegavajte masne komade mesa, prehranu bazirajte na puretini i piletini. Valja napomenuti da svaka faza može trajati i do nekoliko dana (idealno je od 5 do 10 dana).

Ključna faza

Kombinacija proteina i povrća dozvoljena je u drugoj fazi. ne bi bilo loše da jedan dan konzumirate meso i ribu, a povrće ostavite za dan poslije.

Vrijeme je za tjesteninu

Osim proteina i povrća, u prehranu uvrstite i tjesteninu, međutim za početak pripremajte male porcije pa ih postepeno povećavajte. Osim toga pojačajte konzumaciju povrća. Suho voće i orašaste plodove izbjegavajte u širokom krugu.

Faza stabilizacije

Ove faze bi se trebali držati stalno. Dobra je vijest što smijte jesti sve, ali se pridržavajte nekih pravila. Kroz dan smijete jesti meso i povrće i jednu vrstu voća. Jedan dan u tjednu mora biti proteinski u kojem trebate popiti dvije litre obične vode.
Uz sve to pokušajte što više hodati, primjerice izbjegavajte dizalo i do obližnje trgovine ne idite automobilom.

Vezane vijesti

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Zdravo je i "light", ali budi apetit

Mnoge žene koje poznajem trude se biti što mršavije, odnosno, održavati svoju tjelesnu težinu što više u granicama koje su im zadali drugi ili su pak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika