16.06.2010. / 17:13

Autor: Andrea Belin

Ljeto uz borosane: Visoke potpetice opasne za trudnice

Za žene u blaženom stanju najidealnija obuća su borosane jer su u potpunosti prilagođene kralježnici. Doduše, u obzir dolazi sportska i anatomska obuća

Borosane su se vratile u moduBorosane su se vratile u moduDa bi žene tijekom trudnoće trebale izbjegavati visoke potpetice stručnjaci upozoravaju već duže vrijeme, a najnovija istraživanja pokazala su da osim štikli, zdravstvene probleme uzrokuju balerinke, japanke i popularne Uggsice.

Vjerovali ili ne, za žene u blaženom stanju najidealnija obuća su borosane jer su u potpunosti prilagođene kralježnici.

Doduše, u obzir dolazi i ostala sportska i anatomska obuća, međutim budući da su borosane postale totalni "must have" ove sezone, ne bi bilo loše da ih nabavite.

Inače, visoke poteptice najviše opterećuju kralježnicu i koljena, a u većini slučejava ovi problemi postaju dugoročni.

Što se tiče popularnig Uggsica američki liječnici neprestano upozoravaju da čizme nisu oblikovane na način da anatomski prate žensko stopalo te nemaju potrebnu potporu gležnja. Balerinke i japanke su potpuno ravne što također nije dobro za kralježnicu.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika