17.06.2010. / 14:06

Autor: Nacionalova redakcija

Mandela na pogrebu tragično preminule praunuke

Vozač automobila, obiteljski prijatelj, uhićen je pod optužnicom da je bio u alkoholiziranom stanju. Početak suđenja ga očekuje tek po završetku prvenstva.

Nelson Mandela s praunukom preminulom u prometnoj nesreći (Foto: Reuters)Nelson Mandela s praunukom preminulom u prometnoj nesreći (Foto: Reuters)Nelson Mandela učionio je rijedak javni nastup na sprovodu svoje praunuke Zenani koja je poginula u automobilskoj nesreći prošli tjedan nakon što se vraćala s obitelji s koncerta u Sowetu pred otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva.

Zbog obiteljske tragedije 91-godišnji Mandela nije prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja prvog nogometnog prvenstva na afričkom kontinentu za kojeg je dugo lobirao.

Vozač automobila, obiteljski prijatelj, uhićen je pod optužnicom da je bio u alkoholiziranom stanju. Početak suđenja ga očekuje tek po završetku prvenstva.

Televizijske snimke pokazuju kako je Mandelu vodila supruga Graca Machel kroz kapelu u školi u Johanesburgu koju je pohodila Zenani.

Mandelina bivša žena, Winnie Madikizela-Mandela, prabaka tragično preminule Zenani također je bila prisutna kao i važne svjetske političke, sportske i medijske ličnosti. Na sprovod su došli i školske kolege djevojčice.

Gospelski zbor Soweta pjevali su klasik soula Lean on me dok su se fotografije Zenani prikazivale na ekranu. Obitelj je odlučila je kako će pogreb biti privatan.

Zenani je proslavila svoj 13. rođendan 9. lipnja. Bila je Mandelino deveto praunuče.

Statistike pokazuju kako Južna Afrika ima jedne od najgorih svjetskih cesta na kojima u prosjeku dnevno pogine 42 ljudi, piše BBC.

Vezane vijesti

Vukla muškarca pod automobilom nekoliko kilometara

Vukla muškarca pod automobilom nekoliko kilometara

Muškarac (54) koji je jutros oko 2.30 sati mrtav pronađen na Čiovu s područja je Trogira i stradao je u prometnoj nesreći zbog čega je ženska osoba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika