21.06.2010. / 12:15

Autor: Hina

Hamas zahtijeva potpuno ukidanje izraelske blokade Pojasa Gaze

"Želimo da sve potrebe Gaze budu zadovoljene, uključujući struju i gorivo, ukidanje svih bankarskih restrikcija, što se izraelskom odlukom ne predviđa, a to znači da je blokada još uvijek na snazi," izjavio je glasnogovornik Hamasa.

Šef arapske lige Amr Moussa (Foto: Reuters)Šef arapske lige Amr Moussa (Foto: Reuters)Palestinski islamistički pokret Hamas na vlasti u Gazi nanovo je zatražio potpuno ukidanje izraelske blokade, odbacujući mjere koje je objavio Izrael.

"Izraelska odluka o širenju liste dopuštenog za ulaz u Gazu bez smisla je i ne predstavlja pravu promjenu u izraelskom stavu o ukidanju blokade" nametnute prije četiri godine, izjavio je u Sami Abu Zuhri, glasnogovornik Hamasa.

"Ne želimo povećanje količine namirnica koje ulaze u Gazu nego potpuno i istinsko ukidanje blokade, uključujući otvaranje svih točki prijelaza, jamstvo slobode kretanja stanovnika i ulaz svih dobara, posebice industrijskog i građevnog materijala", kazao je Zuhri.

"Želimo da sve potrebe Gaze budu zadovoljene, uključujući struju i gorivo, ukidanje svih bankarskih restrikcija, što se izraelskom odlukom ne predviđa, a to znači da je blokada još uvijek na snazi", dodao je.

Palestinska samouprava predsjednika Mahmuda Abasa, koju je Hamas protjerao iz Pojasa Gaze u lipnju 2007., također je ocijenila izraelske mjere nedovoljnima.

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika