22.06.2010. / 14:54

Autor: Hina

Desetci mrtvih u teškoj željezničkoj nesreći u Kongu

U rujnu 1991. na istoj pruzi, u Mvoungoutiju, blizu Dolisiea, sudarili su se putnički i teretni vlak, pri čemu je poginulo 100 osoba, a 300 je ozlijeđeno. To je bila najteža željeznička nesreća u povijesti Konga

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaViše desetaka ljudi izgubilo je život ili je ozlijeđeno u željezničkoj nesreći koja se dogodila u noći na utorak na jugu Konga, na pruzi između Pointe Noirea i Brazzavillea, glavnom kopnenom prometnom pravcu u zemlji, priopćila je željeznička kompanija.

"Noćas smo zabilježili tešku željezničku nesreću u blizinu Pointe Noirea u kojoj je poginulo i ozlijeđeno je više desetaka putnika", rekao je Joseph Sauveur El Bez, glavni direktor željeznice u priobalnom dijelu Konga (CFCO).

Nesreća se dogodila između naselja Bilinga i Tchitondi, iz još neutvrđena razloga, rekao je. Dobro obaviješten izvor izjavio je za agenciju France Presse da je "vlak bio pretrpan putnicima i robom". Vlada još nije objavila podatke o broju žrtava a neslužbeni podaci govore o oko 60 poginulih u nesreći.

Pruga između Brazzavillea i Pointe Noirea duga 510 km izgrađena je u doba francuske kolonizacije, a njezina je gradnja odnijela mnoge živote Afrikanaca.

U rujnu 1991. na istoj pruzi, u Mvoungoutiju, blizu Dolisiea, sudarili su se putnički i teretni vlak, pri čemu je poginulo 100 osoba, a 300 je ozlijeđeno. To je bila najteža željeznička nesreća u povijesti Konga.

Vezane vijesti

Dvodnevna žalost za žrtve željezničke nesreće u Poljskoj

Dvodnevna žalost za žrtve željezničke nesreće u Poljskoj

Poljski predsjednik Bronislaw Komorowski proglasio je u nedjelju dva dana nacionalne žalosti za žrtvama teške željezničke nesreće na jugu zemlje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika