24.06.2010. / 15:02

Autor: Andrea Belin

Uspjeh zajamčen: 6 učinkovitih savjeta za održavanje vitke linije

Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da istovremeno konzumirate hranu i mršavite, ali da uslijed toga ne štetite organizmu

Ostanite vitkiOstanite vitkiVećina ljudi, naročito pripadnice nježnijeg spola prije ljeta žele svoje tijelo dovesti u red. Najviše vjeruju rigoroznim dijetama koje na "obećavaju" gubitak kilograma u samo nekoliko dana, međutim nitko ne obraća pažnju koliko su takvi načini prehrane zapravo nezdravi. U nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da istovremeno konzumirate hranu i mršavite, ali da uslijed toga ne štetite organizmu!

Pojačajte unos biljaka

Da biste sačuvali određenu težinu, prehranu bazirajte na biljkama. Dakle, umjesto mesa, pojačajte unos voća, povrća, žitarica i orašastih plodova.

Umjerena tjelovježba

Kako bi ostali vitki, ne morate svakodnevno boraviti u teretani po nekoliko sati. Dovoljno je da izbjegavate vožnju liftom. Osim toga ne bi bilo loše da dva puta tjedno prakticirate tjelovježbu koja uključuje sve mišićne skupine.

Smanjite porcije

Vjerovali ili ne, ako porciju smanjite za samo petnaest posto po jednom obroku, izbaciti ćete dvjesto kalorija. Osim manjih porcija na tanjuru, hranu žvačite sporije. Vremenom će vam ovakav način prehrane postati navika i maleni zalogaji biti će dovoljni da pobijedite glad.

Još nekoliko savjeta:

1. Pojačajte unos ribe

2. Smanjite konzumaciju šećera i slatkih namirnica

3. Smanjite unos soli

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika