24.06.2010. / 19:53

Autor: Hina

Parlamentarna skupština Vijeća Europe traži istragu o gripi H1N1

Proglašenje pandemije bilo je "iracionalno", ali je "farmaceutska industrija njime namaknula milijarde"

Pojavljuju se informacije da nije bilo potrebno proglasiti epidemiju zbog svinjske gripePojavljuju se informacije da nije bilo potrebno proglasiti epidemiju zbog svinjske gripeParlamentarna skupština Vijeća Europe zatražila je u rezoluciji prihvaćenoj u četvrtak temeljitu istragu o "nedovoljnoj transparentnosti" Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) kad je riječ o gripi H1N1.

"Istraga mora biti temeljita" opetovao je Britanac Paul Flynn, autor izvješća o kojemu je Parlamentarna skupština Vijeća Europe raspravljala u Strasbourgu.

Proglašenje pandemije bilo je "iracionalno", ali je "farmaceutska industrija njime namaknula milijarde", rekao je izvjestitelj iz redova socijalista u Parlamentarnoj skupštini koja već drugi put o tome raspravlja u nepunih šest mjeseci.

Gripa H1N1 dokazano je uzrokovala smrt 18.156 osoba otkako je 11. lipnja 1999. proglašena opasnost od pandemije, što je znatno manje nego u slučaju sezonske gripe, priznao je WHO sredinom lipnja.

"Nedovoljna transparentnost" smanjila je povjerenje građana, "što bi moglo biti kobno u slučaju nove pandemije koja bi bila opasnija od gripe H1N1", upozorava Parlamentarna skupština Vijeća Europe.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika